Jakub Forgács Krimi

Lučenčan má na krku obvinenie. Prišiel k žene (74) a razom zasiahli policajti!

Keď ide o peniaze, podvodníci skúšajú overené finty. Nie vždy však pochodia. Pozrite, čo sa malo stať podľa slov mužov zákona!

Ilustračný obrázok k článku Lučenčan má na krku obvinenie. Prišiel k žene (74) a razom zasiahli policajti!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prešov obvinil Lučenčana (34) z prečinu podvodu v štádiu pokusu. „Obvinený muž zatelefonoval v sobotu (15.10.2016) popoludní žene (74) z Dubovice, okr. Sabinov a predstavil sa jej ako doktor Kuzma,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Čítajte tiež: FOTO: Lučenecká polícia prosí o pomoc. Ľubomír (34) je nezvestný už vyše týždňa!

„Pod zámienkou, že jej vnuk mal autonehodu, dôsledkom ktorej utrpel poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie v nemocnici, pre ktoré s ňou nemôže komunikovať osobne, následne od nej požadoval sumu 10 000 eur. Peniaze mali poslúžiť na uhradenie škody majiteľovi auta pánovi Cerovskému, ktorý mal byť účastníkom autonehody, a ktorý si sám mal prísť po peniaze podvečer ešte v ten istý deň,“ pokračoval hovorca.

„Žena si do príchodu muža všetko overila u príbuzných a zistila, uvedené skutočnosti sa nezakladali na pravde. Kontaktovala preto políciu. Policajti sa na podozrivého pripravili a keď krátko pred 17:00 prišiel k žene (74) do Dubovice pre peniaze a predstavil sa ako pán Cerovský, policajti muža zadržali,“ dodal Džobanik so slovami, že po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ podozrivého muža obvinil, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Čítajte tiež: Chvíle, na ktoré Lučenčanka nezabudne. Vodič MHD upozornil na novinku svojsky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM