Boris Macko Kultúra Správy

FOTO: Rekordná návštevnosť na Fiľakovskom hrade. Objavujú ho tisíce ľudí

Hrad Fiľakovo sa teší čoraz väčšiemu záujmu turistov. V minulom roku si ich tam našli cestu desaťtisíce!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rekordná návštevnosť na Fiľakovskom hrade. Objavujú ho tisíce ľudí
9
Galéria
Zdroj: TASR

V minulej sezóne zaznamenali na fiľakovskom hrade rekordnú návštevnosť. Presnejšie, smerovali tam kroky takmer 24 000 návštev­níkov. Podľa riaditeľky Hradného múzea Fiľakovo Viktórie Tittonovej bola minuloročná sezóna na hrade mimoriadne silná. „Dalo by sa povedať, že bola doteraz najlepšia od otvorenia Hradného múzea v roku 2008. V porovnaní s predminulým rokom prišlo o približne 3000 návštevníkov viac,“ konkretizovala riaditeľka s tým, že zvýšenej návštevnosti mohla pomôcť aj celková propagácia Slovenska.

„Snažíme sa však aj my. Rozosielame napríklad rôzne reklamné balíčky do škôl i cestovných kancelárií a hrad propagujeme tiež bannermi či plagátmi,“ dodala Viktória Tittonová.

Za najvýznamnejšie minuloročné podujatia na hrade považuje Hradné hry a Noc múzeí a galérií. „Dôležitým momentom bola i obnova hradu, na ktorú mesto získalo dotáciu. S pomocou nezamestnaných sa tak vynovili niektoré časti hradných múrov. Uskutočnil sa tiež archeologický výskum na Strednom hrade,“ zakončila Tittonová.

Pozrite si v našej galérii hrad Fiľakovo!

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM