Boris Macko Správy

FOTO: Jazierko v lučeneckom parku nemá dosť vody. Dôvodom je počasie

Mestský park patrí medzi oddychové zóny a neodmysliteľne k nemu patrí aj jazierko s vodným vtáctvom. V týchto dňoch je v ňom málo vody. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jazierko v lučeneckom parku nemá dosť vody. Dôvodom je počasie
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Lučenec sa môže pochváliť Mestský parkom i jazierkom, ktoré k nemu patrí. V súčasnosti je v ňom však menej vody ako obvykle. Pre labute aj kačky je jej síce stále dosť, no voľným okom vidno, že hladina klesla.

„Vieme o tom, že hladina v jazierku je nižšia. Je to tak každý rok koncom zimy a v jarných mesiacoch kvôli poveternostným vplyvom,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že tentoraz bolo príčinou aj veľké množstvo snehu, ktoré sa rýchlo topilo. Nič to ale nemení na fakte, že po čase sa hladina jazierka vráti na pôvodnú úroveň. Mestskému parku, ktorý má svoje čaro aj v zime a patrí medzi najväčšie a najkrajšie na Slovensku tak už nebude k dokonalosti nič chýbať, práve naopak. Lučenčania sa môžu tešiť na množstvo zelene, minizoo, kde pribudli kozliatka i labute aj napriek tomu, že ich stavy znížila vtáčia chrípka. Mesto chce ich počty opäť doplniť.

Pozrite si zníženú hladinu jazierka v lučeneckom Mestskom parku!

V OBRAZOCH: Hladina jazierka v parku býva koncom zimy nižšia
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM