Správy Samospráva

Fiľakovo pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu ciest: Ktorých ulíc sa to týka?

Samospráva plánuje rekonštrukciu ulíc za viac ako 200-tisíc eur. Investovať plánuje aj Banskobystrický samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu ciest: Ktorých ulíc sa to týka?
Zdroj: TASR

Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec sa pripravuje na rozsiahlu rekonštrukciu svojich ciest. Ako informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, samospráva do obnovy ulíc plánuje investovať v tomto roku viac ako 200-tisíc eur.

Ktoré ulice čaká obnova?

Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie s predpokladanou cenou zákazky vo výške 208-tisíc eur, prostredníctvom ktorého hľadá zhotoviteľa obnovy ciest. Rozsiahlu rekonštrukciu v tomto roku samospráva vysvetľuje útlmom investičných akcií mesta v roku 2020, ktoré sa presunuli do aktuálneho obdobia.

V rámci obnovy fiľakovských ulíc prejde rekonštrukciou Kukučínova ulica či Ulica 1. mája, ktorá patrí k najdlhším a najfrekventova­nejším v meste. Obnova poškodených častí ciest čaká aj ulice Biskupská a Mocsáryho. Do verejného obstarávania je zahrnutá aj komplexná obnova v mestskom cintoríne, kde sa uskutoční rekonštrukcia chodníkov, prístupovej cesty z parkoviska a vstupu pre peších.

Ďalšie aktuálne správy

Investovať chce aj kraj

Do rekonštrukcie ulíc vo Fiľakove plánuje v tomto roku investovať aj Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), ktorý obnoví Družstevnú a Mlynskú ulicu.

„Župa sa uchádza o dotáciu z eurofondov vo výške štyri milióny eur, vďaka ktorým sa, v prípade schválenia projektu, obnoví celý úsek cesty od našej autobusovej stanice až po Šurice,“ informoval primátor Fiľakova a poslanec BBSK Attila Agócs.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM