Správy Samospráva

Fiľakovo bude hospodáriť s vyše 12 miliónmi eur: Čo považuje za najvýznamnejšie investície?

V rámci rozpočtu bude najvyššia suma vyčlenená pre školstvo, a to takmer 5,4 milióna eur. Vyrovnaný rozpočet však počíta aj s viacerými investičnými akciami

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo bude hospodáriť s vyše 12 miliónmi eur: Čo považuje za najvýznamnejšie investície?
Zdroj: Mesto Fiľakovo

Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 12,3 milióna eur. Návrh rozpočtu schválili poslanci mesta na štvrtkovom (16. 12.) zasadnutí mestského zastupiteľstva. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Najvýznamnejšie investície

V rámci rozpočtu bude najvyššia suma vyčlenená pre školstvo, a to takmer 5,4 milióna eur. Vyrovnaný rozpočet však počíta aj s viacerými investičnými akciami. Za najvýznamnejšie samospráva považuje vyše 740-tisíc eur na spustenie výstavby priemyselnej haly či 233-tisíc eur na kompletné oplotenie mestského parku.

„Príprava areálu a infraštruktúry, na ktorých vyrastie nová výrobná hala, bude prvým viditeľným krokom v rámci projektu TAPE. Spustenie projektu výrobnej haly, v ktorej by mohlo nájsť prácu približne 50 ľudí, považujeme za jednu z najdôležitejších investícií nielen budúceho roka, ale aj predchádzajúcich období,“ priblížil primátor mesta Attila Agócs.

Na úpravy aj revitalizáciu

Poslanci mesta v rámci budúcoročného rozpočtu schválili aj 315-tisíc eur na úpravu miestnych komunikácií, revitalizáciu spevnených plôch na Biskupickej ulici za 100-tisíc eur či prvú fázu rekonštrukcie koncertnej sály na Koháryho námestí za takmer 30-tisíc eur. Na vypracovanie nových projektových dokumentácií vyčlenilo mesto na budúci rok približne 106-tisíc eur.

Samospráva má podaných aj niekoľko projektov, ktoré budú v prípade schválenia financované z externých zdrojov. Patrí medzi ne napríklad druhá etapa cyklotrasy medzi železničnou stanicou a priemyselnou zónou či revitalizácia vnútrobloku medzi ulicami Železničná, Parková a Sládkovičova.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM