Samospráva

Dvaja noví investori vytvoria v Lučenci pár desiatok pracovných miest

Niekoľko desiatok nových pracovných miest by mali vytvoriť v Lučenci dvaja noví investori, ktorým samospráva prenajme pozemky vo svojom priemyselnom parku.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja noví investori vytvoria v Lučenci pár desiatok pracovných miest
Zdroj: TASR

Prenájom odsúhlasili mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí. „Sme vďační za každého investora, či už domáceho, alebo zahraničného, ktorý príde a prejaví záujem o náš kraj Novohrad. Nejde o veľké investície a veľkých investorov, ale pre nás zo začiatku aj 20 – 30 pracovných príležitostí je veľkým prínosom,“ uviedla primátorka Lučenca Alexandra Pivková a zároveň podotkla, že celkový počet novovytvorených pracovných miest môže byť v budúcnosti ešte vyšší.

Prvým z aktuálnych investorov je spoločnosť Poortjes z Banskej Bystrice, ktorej samospráva Lučenca prenajme pozemok s rozlohou 4400 štvorcových metrov.

Do 30 miest

Podľa dôvodovej správy na ňom investor postaví halu na výrobu, montáž a skladovanie hliníkových aj železných brán a oplotení, ako aj súvisiacu infraštruktúru vrátane administratívnych priestorov.

Celková výška investície tohto investora má byť na úrovni zhruba 200-tisíc eur. Pri spustení výroby vytvorí minimálne desať nových pracovných miest, neskôr ich počet môže stúpnuť na 30.

Druhým investorom je spoločnosť Hado Investments so sídlom v Bratislave. Tej samospráva prenajme plochu s rozlohou 10-tisíc štvorcových metrov. Investor má na nej podľa dôvodovej správy postaviť halu s rozlohou zhruba 1500 štvorcových metrov s piatimi výrobnými linkami na výrobu a plnenie biokozmetiky, ako aj so vstrekolisom na výrobu obalov pre kozmetický a farmaceutický priemysel.

Kozmetické bioprodukty

Spoločnosť zároveň v priestoroch haly umiestni zariadenie vývojového laboratória na vývoj nových certifikovaných kozmetických bioproduktov. V prvom roku predpokladá vytvorenie desiatich nových pracovných príležitostí a v nasledujúcich rokoch ich môže byť 30.

Podľa slov primátorky mesto dokáže pomôcť ďalším prípadným investorom získať pozemky v priemyselnej zóne, prípadne im môže ponúknuť svoje pozemky v iných častiach mesta. Dodala tiež, že samospráva aj v súčasnosti rokuje s ďalšími potenciálnymi investormi, ktorí by mohli prísť do Lučenca.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM