Krimi

Dvaja Lučenčania sa vlámali do desiatok pivníc a spôsobili škody za tisíce eur

Polícia v Lučenci objasnila sériu krádeží vlámaním do pivníc a bytov z konca minulého roka. Majiteľom bytov a pivníc spôsobili škody za vyše 12-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja Lučenčania sa vlámali do desiatok pivníc a spôsobili škody za tisíce eur
Zdroj: TASR

Polícia v Lučenci objasnila sériu krádeží vlámaním do pivníc a bytov z konca minulého roka. V období od 27. novembra do 21. decembra 2017 dvaja páchatelia opakovane vylamovali pivnice na viacerých uliciach v Lučenci.

Kriminalisti podozrivé osoby vypátrali a v pondelok (22.1.) zadržali 26-ročného Stanislava a 29-ročného Viktora z Lučenca. Vyšetrovateľ ich obvinil z pokračujúceho zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve, informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Obvinení sa v priebehu novembra a decembra vlámali do 79 pivníc a 2 bytov na Novohradskej ulici, na ulici Pivničný rad, na Námestí republiky a na ulici L. Svobodu.

Majiteľom bytov a pivníc krádežou a poškodením spôsobili škody odhadnuté na viac ako 12-tisíc eur. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby.

„V minulosti boli obidvaja už viackrát súdne trestaní. Obvinený Stanislav trikrát za majetkovú a násilnú trestnú činnosť a obvinený Viktor sedemkrát za majetkovú trestnú činnosť, z toho 4-krát v Českej republike. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ doplnila hovorkyňa.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM