Rôzne Správy

TIP na letný výlet: NAJKRAJŠIA slovenská dolina ukrýva čarovné MLYNČEKOVO, VIDEO a FOTO

Ak zavítate do Gaderskej doliny, rozhodne nebudete ľutovať. Okrem prírodných krás budete môcť obdivovať aj drevené diela šikovných dôchodcov.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Gaderská dolina, ktorá začína pri Blatnici (okres Martin) patrí so svojou dĺžkou 18 kilometrov medzi najdlhšie a zároveň aj najkrajšie na Slovensku. Obdivovať tu môžete prírodné krásy, čisté horské bystriny, úchvatné skalné útvary, jaskyne, ale aj jedno nevšedné miesto.

V Gaderskej doline sa totiž nachádza aj Mlynčekovo. Ide o miesto, ktoré podľa popisu na informačnej tabuli vytvorila skupina Blatnických dôchodcov, ktorí každoročne vytvárajú nové mlynčeky a osádzajú ich v areáli, o ktorý sa aj starajú.

Návštevníci môžu obdivovať nielen niekoľko drevených mlynov, na ktorých sa vďaka prúdu vody rozpohybujú kone, pilčíci, medvede či jelene. V areáli sa nachádza aj niekoľko drevených sošiek či altánok s posedením.

Ak chcete spojiť návštevu Mlynčekova s dlhšou túrou, vybrať sa odtiaľto môžete napríklad na Hrad Blatnica, k Čertovej bráne, kopce Ostredok, Tlstú, Ostrú či až na Krížnu.

Zábery z Mlynčekova si môžete pozrieť na videu a v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie tipy na výlety

V OBRAZOCH: Mlynčekovo v Gaderskej doline očarí malých i veľkých návštevníkov
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM