Jakub Forgács Správy

Pozitívna ZMENA v bystrickej nemocnici: Na jednom z oddelení vynovili priestory, FOTO

Pacienti, ktorí prichádzajú na Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v rámci rehabilitácie na elektroliečbu, sa môžu tešiť z nových vynovených priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna ZMENA v bystrickej nemocnici: Na jednom z oddelení vynovili priestory, FOTO
3
Galéria

Priestory elektroliečby sa presvetlili, šatne, kachličky a steny dostali bledší nádych a stará dlažba sa prekryla estetickejším kobercom. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Účinky fyzikálnej terapie

Elektroliečba alebo fyzikálna terapia je súčasťou rehabilitácie, kde sa využívajú pre liečebné účely fyzikálne podnety. Patrí sem mechanoterapia, termoterapia, elektroterapia, fototerapia… Na ich aplikáciu sa využívajú rozličné prístroje.

„Samotná liečebná procedúra sa aplikuje na telo pacienta prostredníctvom aplikátorov, ktoré sú súčasťou prístroja. Procedúry fyzikálnej terapie vhodne dopĺňajú liečebný telocvik, ktorý je hlavným prostriedkom liečby v rehabilitácii. Tieto procedúry vedia priaznivo ovplyvniť liečbu mnohých diagnóz, najmä pohybového aparátu,“ píše nemocnica so slovami, že hlavným účinkom fyzikálnej terapie je pôsobiť proti bolesti, urýchliť regeneračné procesy, uvoľniť zvýšené svalové napätie, urýchliť vstrebávanie výronov a opuchov, zlepšiť výživu a obranyschopnosť.

„Fyzikálnu terapiu musí naordinovať a indikovať lekár. Pacient potom absolvuje päť až desať procedúr dva až trikrát do týždňa,“ dodala nemocnica s tým, že v roku 2022 na oddelení FBLR na úseku fyzikálnej terapie uskutočnili približne 30-tisíc výkonov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Elektroliečba v zrevitalizovaných priestoroch
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM