ELA Rôzne Správy

Po oslavách SNP dostali pokutu 150 EUR! Vodičov na R1 bez ZNÁMKY pritom odklonila polícia

Pre dopravné obmedzenia počas augustových osláv SNP v Banskej Bystrici musela polícia odkláňať vodičov na rýchlostnú cestu. Mnohí na ňu vbehli nečakane a náhle bez diaľničnej známky. Teraz im chodia pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Po oslavách SNP dostali pokutu 150 EUR! Vodičov na R1 bez ZNÁMKY pritom odklonila polícia
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

„Najprv som bola v panike z toho, že prečo, lebo my nechodíme po diaľniciach. Potom som si všimla dátum a už mi to bolo jasné. Vtedy uzavreli starú cestu smerom na Zvolen. Policajti nás odklonili priamo na R1. A vlastne všetkých šoférov s tým, že môžeme ísť, keďže iná možnosť nie je,“ opísala nepríjemnosť panie Erika z Banskej Bystrice pre STVR.

Je jedna z tých, komu z okresného úradu prišla 150-eurová pokuta za neoprávnené použitie rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Zvolenom.

Na spoplatnený úsek sa dostala pre dopravné obmedzenia počas augustových osláv SNP, policajti dopravu odkláňali na rýchlostnú cestu.

Mýtny systém tak zachytil a automaticky vygeneroval pokutu aj tým, ktorí zakúpenú diaľničnú známku nemali resp. im ani nenapadlo si kvôli tomu následne platiť „vynútenú“ cestu.

„V danom prípade by som určite odporúčal, aby subjekty, ktorým bol doručený rozkaz o uložení pokuty, podali odpor voči tomuto rozkazu s tým, že budeme individuálne posudzovať v rámci opravného prostriedku každý prípad a máme teda záujem túto situáciu zohľadňovať,“ dodal pre STVR prednosta Okresného úradu Banská Bystrica Juraj Džmura.

Upozornil však, že ľudia, ktorí sa plánujú odvolať, musia na podanie odporu dodržať 15-dňovú zákonnú lehotu.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM