Jakub Forgács Správy

Ničivý POŽIAR v Štiavnici otriasol aj Bystričanmi: Nosko už ponúkol pomoc, FOTO

Ešte počas soboty na miesto vyrazil aj dobrovoľný hasičský zbor z Banskej Bystrice, ktorého členovia pomáhali priamo na mieste. Tým to však skončiť nemá.

Ilustračný obrázok k článku Ničivý POŽIAR v Štiavnici otriasol aj Bystričanmi: Nosko už ponúkol pomoc, FOTO
22
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Hasičský a záchranný zbor / TASR/Ján Krošlák

Slovenskom v sobotu otriasla správa o veľkom požiari v historickom centre Banskej Štiavnice. Oheň vypukol ešte dopoludnia v jednej z historických budov a postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Na mieste udalosti zasahovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov, vojaci i dobrovoľníci. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Situácia nenechala chladným ani banskobystrického primátora Jána Noska, ktorý na sociálnej sieti napísal: „Stojíme pri Banskej Štiavnici.“

„To, čo napáchal oheň v centre historickej Banskej Štiavnice, je hrozné. Telefonicky som sa skontaktoval s pani primátorkou Nadeždou Babiakovou a ponúkol som jej pomoc so všetkým, čo budú potrebovať,“ uviedol primátor. Ako spomenul, ešte počas soboty na miesto vyrazil aj dobrovoľný hasičský zbor z Banskej Bystrice, ktorého členovia pomáhali priamo na mieste.

„Banskobystričania vždy v ťažkých chvíľach ukázali vysokú mieru spolupatričnosti a nie je tomu inak ani v tomto prípade. Sme s vami Štiavničania,“ dodal Nosko.

V priloženej fotogalérii nájdete fotky z ohňom zničeného centra Banskej Štiavnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Desivé zábery na Banskú Štiavnicu
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM