Jakub Forgács Správy

Lunter o vzácnej návšteve veľvyslanca USA: Ponúkol nám spoluprácu s American Center, FOTO

S americkým veľvyslancom hovoril predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter aj o podpore vzdelávania a zamestnanosti.

Ilustračný obrázok k článku Lunter o vzácnej návšteve veľvyslanca USA: Ponúkol nám spoluprácu s American Center, FOTO
3
Galéria

Na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja prijal župan Ondrej Lunter veľvyslanca Spojených štátov amerických na Slovensku J. E. Gautama A. Ranu. Informoval o tom na sociálnej sieti. „S pánom veľvyslancom sme otvorili viacero tém, ktoré považujem za kľúčové pre rozvoj nášho kraja,“ uviedol.

„Hovorili sme o našich prioritách v oblasti budovania a rekonštrukcie cestnej infraštruktúry, o zdravotníctve, v ktorom síce ako kraje máme len veľmi obmedzené kompetencie, ale ktoré je azda najpálčivejším problémom nás všetkých, a tiež o sociálnej starostlivosti a o našom modeli integrovaných centier sociálno-zdravotnej starostlivosti, ktoré sociálnu službu doručia až priamo k seniorom domov,“ pokračoval Lunter.

„Naše aktivity a vízie ocenil aj pán veľvyslanec, ponúkol nám tiež spoluprácu s American Center, ktoré sídli aj priamo v Banskej Bystrici a jeho úlohou je prepájať naše dve krajiny na rôznych úrovniach,“ spomenul s tým, že napríklad aj na úrovni vzdelávania a stredného školstva, ktorého posilnenie a smerovanie na potreby praxe je pre kraj veľmi dôležité.

„Práve kvalifikovaná pracovná sila je to, čo do nášho kraja môže prilákať investorov, dokáže znížiť nezamestnanosť a tým vytvoriť podmienky pre mladých, aby z kraja neodchádzali, ale naopak, našli tu miesto pre plnohodnotný život,“ dodal Lunter, ktorý zároveň poďakoval za návštevu a inšpiratívny rozhovor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Lunter prijal veľvyslanca Spojených štátov amerických
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM