Jakub Forgács Správy

Lunter čerpá inšpirácie v USA: Ide o veľmi PRESTÍŽNY program, hovorí vo VIDEU

Predseda BBSK Ondrej Lunter sa dostal na jeden z najstarších študijných výmenných pobytov, ktorý je organizovaný s cieľom posilniť spoluprácu medzi Európou a USA.

Ilustračný obrázok k článku Lunter čerpá inšpirácie v USA: Ide o veľmi PRESTÍŽNY program, hovorí vo VIDEU
Zdroj: FB Ondrej Lunter / TASR/AP

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter sa aktuálne nachádza v USA. „Čaká ma bohatý, no i náročný program,“ uviedol v popisku videa, ktoré v týchto dňoch zverejnil na sociálnej sieti.

„Ozývam sa z Washingtonu v USA, kde som pred niekoľkými dňami prišiel na študijný výmenný pobyt, ktorý organizuje Ministerstvo vnútra Spojených štátov. Som tu spolu s ďalšími desiatimi mladými lídrami z celej Európy," spomína vo videu so slovami, že ide o jeden z najstarších programov, ktorý funguje od roku 1940 a je organizovaný s cieľom posilniť spoluprácu medzi Európou a Spojenými štátmi.

„Je to veľmi prestížny program. Zúčastňuje sa ho každoročne iba niekoľko stoviek ľudí z Európy a ja som veľmi vďačný, že som mohol byť na takýto študijný program vybraný. Počas nasledujúcich týždňov nás čaká náročný program. Zúčastním sa stretnutí na rôznych úrovniach americkej vlády, na federálnej, štátnej a lokálnej a budeme sa rozprávať o tom ako funguje politika a uplatňovanie jednotlivých politík tu v Spojených štátoch,“ pokračoval Lunter, ktorý dodal, že ľudí bude o tomto programe informovať a bude si viesť aj denník na svojich sociálnych sieťach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Tieto dni trávim v USA 🇺🇸, kde ma čaká bohatý, no i náročný program. Aký? To sa dozviete vo videu 😉

Posted by Ondrej Lunter on Tuesday, September 17, 2024

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM