Jakub Forgács Správy

KOTLEBOVCI varili na školskej akcii: Mesto hovorí o ZNEUŽITÍ podujatia na propagáciu

Mesto Banská Bystrica vydalo stanovisko k politickej prezentácii strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku KOTLEBOVCI varili na školskej akcii: Mesto hovorí o ZNEUŽITÍ podujatia na propagáciu
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

V sobotu, 13. mája 2023 sa uskutočnilo v areáli Základnej školy Pieninská v Banskej Bystrici celodenné podujatie s názvom Planéta Zem sa usmieva. Išlo o vyvrcholenie ročnej práce žiakov v oblasti environmentálnej výchovy. Mesto Banská Bystrica o tom informovalo na sociálnej sieti so slovami, že v rámci príprav a rozdelenia jednotlivých úloh Rada rodičov navrhla, že počas školskej akcie zabezpečí varenie a podávanie gulášu všetkým účastníkom.

„Radou rodičov poverená osoba však zneužila podujatie na propagáciu vlastnej politickej strany,“ píše sa v stanovisku mesta.

„Riaditeľka školy preto vyzvala zodpovedné osoby, aby upustili od politickej prezentácie, pretože v zmysle ustanovenia zákona 245/2008 Z. z. a § 151, odst. 2 sa jasne hovorí, že v školách a v školských zariadeniach sa zakazuje činnosť politických strán a politických hnutí a ich propagácia. Základná škola Pieninská sa od tohto konania dištancuje a v budúcnosti príjme opatrenia, aby sa situácia neopakovala,“ uvádza samospráva.

Školský úrad, oddelenie školstva a mládeže MsÚ v Banskej Bystrici súčasne upozornil ostatných riaditeľov základných škôl, aby boli obozretní, a aby v budúcnosti neumožnili zneužívať školské akcie podobným spôsobom. „Mesto Banská Bystrica zároveň dôrazne žiada všetkých politikov, aby do apolitických priestorov nevťahovali svoje politické aktivity,“ dodáva samospráva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM