Jakub Forgács Správy

Európsky týždeň mobility POTEŠÍ Bystričanov: Lákadlami sú ZĽAVY aj cyklobus ZDARMA

Téma aktuálneho ročníka tradičného podujatia je Verejný priestor pre všetkých. Bystričania si užijú viacero bezplatných aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility POTEŠÍ Bystričanov: Lákadlami sú ZĽAVY aj cyklobus ZDARMA
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko / BB-sport s.r.o

Aj tento rok sa Banská Bystrica zapája do kampane Európskej komisie, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o udržateľnej mestskej mobilite, a zároveň podporiť zmenu správania sa obyvateľov v prospech verejnej dopravy a iných inteligentných dopravných riešení. Európsky týždeň mobility sa v meste pod Urpínom uskutoční v termíne od 16. do 22. septembra 2024. Počas siedmich dní sa môžu Banskobystričania zapojiť do rôznych bezplatných aktivít. Mesto Banská Bystrica o tom informovalo na svojej webovej stránke.

„Téma aktuálneho ročníka je Verejný priestor pre všetkých,“ uvádza samospráva.

20.9. – taják na bicykli

  • 10.00 hod. – parkovisko Mičinská – cyklovýlet so študentmi a vyučujúcimi z parkoviska Mičinská na Driekyňu a naspäť

22.9. – cyklopotulky – netradičné potulky k netradičným miestam

  • 14.00 hod. – Námestie SNP – pred budovou historickej Radnice – jedinečné cyklopotulky pre všetkých záujemcov po baštách Banskej Bystrice

22.9. – kidicalmass

  • 16.00 hod. – Námestie SNP – jazda aj pre najmenších a ich rodičov v bezpečnom koridore po cestách a cyklocestách v spolupráci so ZŠ Moskovská

21.9. – 22.9. – cyklobus zadarmo

V spolupráci s OOCR Stredné Slovensko bude počas kampane ETM 2024 premávať obľúbený cyklobus v sobotu a nedeľu pre všetkých záujemcov zadarmo. Cyklobus premáva z BB do obľúbených lokalít Donovaly, Sedlo Malý Šturec a Šachtičky.

Spoj prepraví max. 45 bicyklov, z toho sedem elektrobicyklov.

„Cyklobus nepremáva v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok. Aktuálne informácie nájdete na webe Central Slovakia,“ píše mesto.

Zľavy v múzeách

Do podujatia Európsky týždeň mobility sa v rámci mesta Banská Bystrica zapájajú počas víkendu 21. – 22. septembra 2024 aj múzeá a galéria THURZO-FUGGER zážitková expozícia, Stredoslovenské múzeum, Stredoslovenská galéria a Múzeum Slovenského národného povstania.

„Návštevníci, ktorí prídu do vyššie uvedených múzeí a galérie a budú cestovať autobusom, vlakom, bicyklom, kolobežkou alebo prídu pešo získajú zľavnený vstup 50 % z ceny vstupného (na aktuálne výstavy a expozície). Zľavnený vstup bude poskytnutý iba tým návštevníkom, ktorí sa preukážu cestovným lístkom zakúpeným výhradne v tento deň, prípadne prídu na bicykli, pešo (pri doprave bez cestovného lístka stačí aj ústne prehlásenie),“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM