Jakub Forgács Správy

Chcete stánok na VIANOČNÝCH trhoch? Je to DRAHÝ špás, vyjde aj na tisíce eur + CENNÍK

Banskobystrické vianočné trhy vypuknú o niekoľko týždňov. Pozreli sme sa preto na ceny prenájmu stánkov. Rozptyl je poriadne veľký.

Ilustračný obrázok k článku Chcete stánok na VIANOČNÝCH trhoch? Je to DRAHÝ špás, vyjde aj na tisíce eur + CENNÍK
1
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pripravuje Vianočné trhy na Námestí SNP a na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici v termíne od 29. novembra 2024 do 1. januára 2025. „Tohtoročné vianočné trhy prinášajú jednu zásadnú novinku pre predajcov občerstvenia. Varené víno či punč budú predajcovia nalievať výhradne do zálohovateľných pohárov mesta,“ informovalo prednedávnom mesto.

My sme sa však bližšie pozreli na to, koľko stojí prenájom stánkov trhoch.

Čas sa kráti

Záujemcovia o účasť na príležitostnom trhu môžu podľa slov mesta zasielať záväzné prihlášky spolu s povinnými prílohami v termíne do 25. októbra 2024 na adresu: Mesto Banská Bystrica, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu, Oddelenie obchodu a služieb, Československej armády 26, 974 01 Banská Bystrica, prípadne emailom na adresu: podatelna@banskabystrica.sk.

Práve záväzná prihláška obsahuje aj cenník pre predajcov.

Stánky za tisíce

Ak chcete v stánku predávať vianočné darčeky, vianočné ozdoby, výrobky z kovu, keramiky, skla, šúpolia, dreva, dekoračné výrobky z textilu, šperky, sviečky, mydlá, výrobky pre aromaterapiu, med, medovníky, vianočné oblátky, imelo, čečinu či prútie v termíne od 29. novembra až 22. decembra 2024, prenájom mestského stánku vás vyjde na 300 eur, vlastný na 200 eur.

Predaj pekárenských a cukrárenských výrobkov, syra a syrových výrobkov z vlastného zariadenia (29. novembra. – 22. decembra 2024) bude vás to stáť 500 eur a predaj medoviny, trdelníkov, langošov, chlebových posúchov, zemiakových placiek, zemiakových špirál, varenej kukurice a iného (29. novembra – 22. decembra 2024) stojí 1 000 eur.

Najdrahšie vás vyjde stánok na občerstvenie ako jedlá, nealkoholické a alkoholické nápoje špecifické pre vianočné obdobie. Ak chcete mať od 29. novembra 2024 do 1. januára 2025 vlastný stánok, vyjde vás na 6-tisíc eur. Predaj z mestského zariadenia je ešte drahší, a to až 6 500 eur.

„V cene je zahrnutý poplatok za predaj tovaru, prenájom predajného zariadenia, zapojenie a spotreba elektrickej energie, prenájom a čistenie verejného priestranstva a to za celé obdobie konania príležitostného trhu,“ uvádza mesto pod cenníkom a zároveň dodáva, že organizátor si vyhradzuje právo zmeny poplatkov pri vybraných druhoch tovaru a poskytovaných služieb.

Podrobný cenník si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRZAOHC: Cenník stánkov na vianočných trhoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM