Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrické podniky lákajú na VALENTÍNSKE menu: Pochutiť si môžete na EXOTIKE aj LUXUSE

Sviatok zaľúbených je predo dvermi. Keďže sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, pozreli sme sa na ponuku bystrických reštaurácií.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické podniky lákajú na VALENTÍNSKE menu: Pochutiť si môžete na EXOTIKE aj LUXUSE
Zdroj: Pixabay.com

Romantické rande môžete so svojou polovičkou prežiť aj v jednej z banskobystrických reštaurácií. Tie pre zákazníkov pripravili na 14. februára valentínske „menučká“ plné tradičných aj exotických dobrôt. Na šesť z nich sme sa pozreli bližšie.

Dajte si však pozor, vzhľadom na to, že miesta v reštauráciách sa môžu rýchlo zaplniť, odporúčame vám rezerváciu v dostatočnom časovom predstihu.

Beniczky restaurant

Reštaurácia na Námestí SNP 16 pripravila pre zaľúbencov rovno 5-chodovú degustačnú večeru. V cene 45 eur za osobu je starter – Prosecco, chips a parmezán, ako predjedlo sú cuketa, orechový tartar a kapary, polievkou je kukuričná pena, zemiaková slama a slaninový prach a medzichodom Focaccia s olivovou tapenádou. Ako prvý hlavný chod sú Ravioli, tekvica a šalvia a druhý kuracia galantína, brokolica a šafránový gratin. Pochutiť si môžete aj na dezerte – čokoládovej sušienke s vanilkovou zmrzlinou a prosciutom a sladkou bodkou je Pavlova pusinka s mangom.

Rezervácia je možná na časy 17.00 alebo 19.00 hod. Kontakt: +421 908 283 040, catering@cateringbb.sk alebo osobne v reštaurácii

Hotel Dixon

Valentínske menu pripravuje aj Hotel Dixon na Švermovej 32. Cena pre dve osoby je 49 eur. Menu zahŕňa aperitív – Prosecco s jahodou, polievku – Pomodoro krém s bazalkový pestom a parmezánom a hlavné jedlo – Bravčovú panenku sous-vide na zeleninovom ratatouille, podávanú so zapekanou zemiakovou tortičkou a mikrobylinkami či Tagliatelle s jemnou smotanovo-krémovou omáčkou, kúskami lososa a baby špenátom. Dezertom je Jahodové pokušenie.

Kontakt: +421 911 712 014, recepcia@dixon.sk

Kút 12

Podnik „v spodnom kúte historického centra“ na Námestí SNP 12 ponúka návštevníkom valentínsku večeru za 45 eur za osobu, v ktorej je zahrnutý aj welcome drink. Na výber sú hneď dve predjedlá: Hovädzie rebro (pivo, miso, pohánka, zemiakový chlieb) alebo Variácia zimnej zeleniny (parmezán, orechy, zelený olej). Ako hlavné jedlo si môžete dať Kačacie prsia (zemiak, mrkva, mandarinka, pálená cibuľa, demi glace s bielou čokoládou) alebo Morského vlka (waldorf, paštrnák, chorizo, limetka). Dezertom sú Jahody, tonka, mascarpone a čokoláda.

Rezervácia je možná na časy 17.30 alebo 20.00 hod. Kontakt: +421 940 601 212

Druhú polovicu valentínskych „menučiek“ nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM