Bystrické podniky lákajú na VALENTÍNSKE menu: Pochutiť si môžete na EXOTIKE aj LUXUSE
Sviatok zaľúbených je predo dvermi. Keďže sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, pozreli sme sa na ponuku bystrických reštaurácií.

Romantické rande môžete so svojou polovičkou prežiť aj v jednej z banskobystrických reštaurácií. Tie pre zákazníkov pripravili na 14. februára valentínske „menučká“ plné tradičných aj exotických dobrôt. Na šesť z nich sme sa pozreli bližšie.
Dajte si však pozor, vzhľadom na to, že miesta v reštauráciách sa môžu rýchlo zaplniť, odporúčame vám rezerváciu v dostatočnom časovom predstihu.
Beniczky restaurant
Reštaurácia na Námestí SNP 16 pripravila pre zaľúbencov rovno 5-chodovú degustačnú večeru. V cene 45 eur za osobu je starter – Prosecco, chips a parmezán, ako predjedlo sú cuketa, orechový tartar a kapary, polievkou je kukuričná pena, zemiaková slama a slaninový prach a medzichodom Focaccia s olivovou tapenádou. Ako prvý hlavný chod sú Ravioli, tekvica a šalvia a druhý kuracia galantína, brokolica a šafránový gratin. Pochutiť si môžete aj na dezerte – čokoládovej sušienke s vanilkovou zmrzlinou a prosciutom a sladkou bodkou je Pavlova pusinka s mangom.
Rezervácia je možná na časy 17.00 alebo 19.00 hod. Kontakt: +421 908 283 040, catering@cateringbb.sk alebo osobne v reštaurácii
Hotel Dixon
Valentínske menu pripravuje aj Hotel Dixon na Švermovej 32. Cena pre dve osoby je 49 eur. Menu zahŕňa aperitív – Prosecco s jahodou, polievku – Pomodoro krém s bazalkový pestom a parmezánom a hlavné jedlo – Bravčovú panenku sous-vide na zeleninovom ratatouille, podávanú so zapekanou zemiakovou tortičkou a mikrobylinkami či Tagliatelle s jemnou smotanovo-krémovou omáčkou, kúskami lososa a baby špenátom. Dezertom je Jahodové pokušenie.
Kontakt: +421 911 712 014, recepcia@dixon.sk
Kút 12
Podnik „v spodnom kúte historického centra“ na Námestí SNP 12 ponúka návštevníkom valentínsku večeru za 45 eur za osobu, v ktorej je zahrnutý aj welcome drink. Na výber sú hneď dve predjedlá: Hovädzie rebro (pivo, miso, pohánka, zemiakový chlieb) alebo Variácia zimnej zeleniny (parmezán, orechy, zelený olej). Ako hlavné jedlo si môžete dať Kačacie prsia (zemiak, mrkva, mandarinka, pálená cibuľa, demi glace s bielou čokoládou) alebo Morského vlka (waldorf, paštrnák, chorizo, limetka). Dezertom sú Jahody, tonka, mascarpone a čokoláda.
Rezervácia je možná na časy 17.30 alebo 20.00 hod. Kontakt: +421 940 601 212
Druhú polovicu valentínskych „menučiek“ nájdete na nasledujúcej strane.