Samospráva

Seniori sa nového domova dočkajú v roku 2020, práce sú v plnom prúde

V budúcom roku by sa starší ľudia na Horehroní mali dočkať nového zariadenia - Domova pre seniorov a denného stacionára v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Seniori sa nového domova dočkajú v roku 2020, práce sú v plnom prúde
Zdroj: Pixabay.com

S jeho výstavbou mesto začalo koncom vlaňajšieho roka, realizuje ju vysúťažená miestna firma Hronstav, ktorá má na to lehotu 12 mesiacov. Stavebné práce sú v plnom prúde. Informuje o tom brezniansky magistrát.

„Služba pre seniorov je veľmi žiadaná a verím, že ju spustíme čím skôr. Predpoklad otvorenia prevádzky po ukončení výstavby v roku 2019, kolaudácii a schválení všetkými príslušnými úradmi je leto 2020. Zároveň vytvoríme asi 20 nových pracovných miest,“ skonštatoval primátor Tomáš Abel.

Nové zariadenie pre seniorov s najmodernejším vybavením má slúžiť pre 40 stálych klientov, ktorým budú sociálne služby poskytované pobytovou formou.

V rámci domova mesto zriadi i denný stacionár asi pre desať ľudí. Bude poskytovať sociálne služby fyzickej osobe, ktorá je odkázaná na pomoc inej a dosahuje najmenej III. stupeň odkázanosti na sociálnu službu. V stacionári má byť sociálna služba poskytovaná ambulantnou formou, čiže na určitý čas počas dňa.

Ako dodal Abel, vybudovanie zariadenia pre seniorov si vyžiada zhruba milión eur, pričom výstavbu mesto realizuje z vlastných zdrojov bez eurofondov.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM