Správy

REKONŠTRUKCIU cesty na Horehroní plánujú ukončiť skôr: Kde čaká vodičov OBCHÁDZKA?

Pod zvlnenie a deformácie vozovky v úseku Telgárt - Besník, priečne a pozdĺžne trhliny či preliačiny sa podpísali klimatické podmienky i neúnosné podložie pre dopravu, ktorá tam je, a jej skladbu.

Ilustračný obrázok k článku REKONŠTRUKCIU cesty na Horehroní plánujú ukončiť skôr: Kde čaká vodičov OBCHÁDZKA?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Cesta medzinárodného významu I/66 prechádza v úseku Telgárt – sedlo Besník v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) rekonštrukciou. Slovenská správa ciest (SSC) na ňu získala finančné prostriedky z operačného programu Integrovaná infraštruktúra, náklady sa pohybujú okolo troch miliónov eur s DPH. V pondelok o tom počas kontrolného dňa na stavbe v Telgárte informoval štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť.

Do konca roka?

Pod zvlnenie a deformácie vozovky v tomto úseku, priečne a pozdĺžne trhliny či preliačiny sa podpísali klimatické podmienky i neúnosné podložie pre dopravu, ktorá tam je, a jej skladbu. Jej stav sa poslednými rokmi výrazne zhoršuje a dochádza k prelomeniu vozovky.

„V BBSK máme najrozbitejšie cesty. Túto bolo jednoducho potrebné sanovať, cesta sadá a to sadnutie je väčšie ako desať centimetrov. Sme radi, že SSC sa pustila do jej rekonštrukcie. Termín zmluvného dokončenia je niekedy v máji budúceho roka, ale vďaka SSC by mal byť uvedený úsek dokončený do konca tohto roka,“ zdôraznil Kmeť.

Ako konštatoval riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Banská Bystrica SSC Miloš Kreth, aktuálne je rozfrézovaná jedna polovica vozovky, z ktorej odobrali vzorky, aby dobre nastavili všetky materiálovo-technologické postupy na stabilizáciu podložia.

Viac o tom, s akými obmedzeniami musia rátať vodiči, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM