Správy

Pod Poľanu prichádza nová spoločnosť: Vo výrobnej hale si nájde prácu 200 ľudí!

Nová spoločnosť by mohla začať s výrobou od 1. januára 2024. Prví zamestnanci by sa mali začať zaškoľovať už v septembri tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Pod Poľanu prichádza nová spoločnosť: Vo výrobnej hale si nájde prácu 200 ľudí!
Zdroj: TASR/František Iván

Do priemyselného parku pod Poľanu prichádza nemecká skupina Brückner Group, ktorá vo výrobnej hale po Punch Precision Detva zamestná v prvej fáze 200 ľudí. TASR o tom v utorok za skupinu informoval Martin Varačka.

Ako ďalej uviedol, na strednom Slovensku bude skupina podnikať v montážnej továrni s rozlohou 12-tisíc štvorcových metrov.

Od januára 2024

Pracovné miesta budú pre mechanickú a elektrickú montáž v jednozmennej prevádzke.

Nová spoločnosť by mohla začať s výrobou od 1. januára 2024. Prví zamestnanci by sa mali začať zaškoľovať už v septembri tohto roka, pripomína Varačka.

Slovenskú prevádzku skupiny Brückner Group v Topoľčanoch navštívili primátor Detvy Branislav Baran a jeho zástupca Slavomír Ciglan spolu s niekoľkými poslancami na jar tohto roka.

Vedeniu mesta firmu v prezentácii predstavili od jej vzniku až po súčasnosť. Nasledovala prehliadka administratívnych a výrobných priestorov na výrobu a montáž strojných zariadení na výrobu fólií a spracovanie plastov.

„Návšteva u potenciálneho zamestnávateľa, ktorý by mohol vstúpiť do priemyselného parku v našom meste, v nás zanechala dobrý dojem,“ zhodnotil v máji primátor.

Prišli o prácu

Spoločnosť Punch Precision sídlila v priemyselnom parku v Detve od roku 2019.

Pod Poľanou však svoju výrobu ukončila a prepustila všetkých svojich zamestnancov.

Výroba v detvianskej hale sa skončila tento rok koncom februára a o prácu prišlo vyše 100 ľudí. „Na celý tento projekt boli od začiatku do konca rôzne negatívne vplyvy a výroba tak bola odsúdená na zánik,“ vysvetlil Gejza Poša z Punch Campus.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM