Katarína Oravská Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Brezne a ich povolania: Najviac je učiteľov, do boja ide aj rušňovodič

Deväťdesiatštyri rôznych kandidátov s rôznymi povolaniami. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých všetkých oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Brezne a ich povolania: Najviac je učiteľov, do boja ide aj rušňovodič
Zdroj: TASR

Naposledy sme si vzali na mušku vek breznianskych kandidátov na poslanca, teraz je na rade ich profesia. Pri pohľade na zoznam deväťdesiatich štyroch uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. Tieto voľby je najviac učiteľov. Celkovo sa až desiati uchádzajú o poslanecký flek. Rovnako aj desať živnostníkov bojuje o hlasy voličov. K rozšíreným profesiám patrí aj podnikateľ (6) či samostatne zárobkovo činná osoba (4). O poslanecké kreslo v breznianskom parlamente sa uchádzajú aj piati dôchodcovia.

Poďme sa ale pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Asi najzaujímavejšia je práca Jozefa Cabana. Jeho profesia je rušňovodič. Zaujal náš tiež riaditeľ pobočky banky Pavol Matzenauer. Nevšednú robotu má i Tomáš Miho. Ten robí obchodného a enviromentálneho manažéra. Alebo Igor Muco, ktorý je rómskym aktivistom. Okrem toho nájdeme medzi kandidátmi aj iné zaujímavé povolania ako napríklad HR špecialista, marketingový špecialista, zamestnanec bezpečnostnej služby, lekár, právnik, zdravotná sestra, lesník, vedúci odboru živnostenského podnikania, vedecký výskumník, vedúca školskej jedálne, policajt, geodet, dozorca dopravy či architekt.

Zaujímavé profesie sa objavili aj na kandidátnej listine v minulých voľbách. Pred štyrmi rokmi kandidoval napríklad drevársky inžinier, lekárnik, notár, logopéd, veterinár, archivár alebo aj chemická inžinierka.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Brezne si môžete pozrieť TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM