Katarína Oravská Kultúra

Plesanie a známi Brezňania? Viceprimátor tancuje rád, herec Podhradský bol parketovým levom

Plesová sezóna oficiálne odštartovala uplynulú sobotu. Otvoril ju Ples v opere v našom hlavnom meste. Tú brezniansku otvorí zajtra mestský ples. Práve toto sú akcie, kde sa často na parkete zvŕtajú aj známe tváre. Zisťovali sme, aký vzťah majú teda k plesaniu.

Ilustračný obrázok k článku Plesanie a známi Brezňania? Viceprimátor tancuje rád, herec Podhradský bol parketovým levom
Zdroj: TASR

Viceprimátor Ján Račák pravidelne chodieva na mestské plesy. Určite sa zúčastní aj toho zajtrajšieho jubilejného 10. Reprezentačného mestského plesu. „Tancujem rád, hoci ak sa mám zhodnotiť ako tanečník, žiadna sláva,“ priznal viceprimátor. A na akú hudbu sa vie zabaviť najlepšie? „Mám rád hudbu na ľudovú nôtu, okrem tancovania si aj rád zaspievam, nepohrdnem však ani modernou muzikou.“

Dôležitejšia ako hudba je spoločnosť

Na Reprezentačný mestský ples sa chystá s manželkou aj riaditeľ Mestského kultúrneho strediska Brezno a člen Divadelného súboru Jána Chalupku Július Obernauer. „Na plesy chodievame pravidelne. Jeden alebo dva plesy absolvujeme každý rok, niekedy ich bolo aj viac. Naposledy sme boli minulú plesovú sezónu.“ Ako ďalej pokračoval tancuje rád a zabaviť sa vie prakticky a každú dobrú muziku. „Myslím si, že sa môžem považovať za slušného tanečníka aj napriek tomu, že som neabsolvoval žiadny tanečný kurz,“ dodal.

Jeho kolega s divadla Ondrej Podhradský na plesy nechodieva. Naposledy bol na pivovarníckom plese v Banskej Bystrici pre tridsiatimi rokmi. „Boli časy, keď ma označovali za parketového leva. Keď sa zabávam, cítim sa dobre a som z dobrou spoločnosťou, na type hudby nezáleží.“

Poslanec BBSK Pôbiš videl už aj horších tanečníkov

Mladý poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja Slavomír Pôbiš bol naposledy na plese minulý rok. Ako povedal, zatiaľ na plesy nechodil až tak často, ale možno sa to zmení. „Keďže som už nestihol ten v opere, budem sa musieť uspokojiť aspoň s naším na Braväcove a možno k nemu pribudne ešte jeden.“ Pravidelne síce netancuje, ale ako sám vraví o to radšej. „Tanečník nie som najlepší, ale už som videl aj horších…asi dvoch.“ Hudba pre neho nie je až taká podstatná. „V dobrej spoločnosti sa dokážem rovnako skvele zabaviť na ľudovku aj na modernejšie veci, hoci môj pohľad na to, čo sú modernejšie veci sa od väčšiny mojich rovesníkov dosť výrazne odlišuje,“ dodal.

„Tento rok sa chystáme s partnerkou na ples v našom meste, avšak ešte sme sa nerozhodli, na ktorý,“ prezradil mestský poslanec Tomáš Abel. „Na plese sme posledné dva roky neboli, keďže sme mali malú dcérku, ale teraz nám už trošku vyrástla, takže sa radi na nejakom zúčastníme.“ Ako ďalej s úsmevom pokračoval tancuje veľmi rád, ale či dobre, na to sa treba spýtať partnerky. „Nemám obľúbený len určitý druh hudby, avšak najlepšia zábava je asi na tú našu ľudovú nôtu,“ dodal.

Namiesto plesania šport

„Keďže sme s manželom tanečné typy, každoročne chodíme na niekoľko plesov, dokonca sami organizujeme Ples dobrej nálady,“ prezradila poslankyňa mestského zastupiteľstva Mária Majerčíková. Tento rok bude pre nich mimoriadne plesový: „Okrem troch firemných plesov mimo Brezna a toho nášho, sa chystáme ešte na dva plesy v Brezne.“ Radi sa pritom zabávajú na ľudovú hudbu, ale aj na piesne 80-tych rokov.

Mestská poslankyňa Petra Dzurmanová plesy nevyhľadáva a na žiaden sa nechystá ani túto sezónu. „Určite nie, pretože ma plne zamestnáva moja 13-mesačná dcérka.“ Ako pokračovala namiesto tanca si radšej zahrá squash alebo si zájde na spinning, ale keď už, druh hudby nie je podstatný: „Ak je dobrá spoločnosť, dokážem sa zabaviť takmer pri každej hudbe.“

A ako ste na tom s plesaním vy? Nezabudnite, že v Brezne a okolí je na výber viacero plesov, kde s môžete odreagovať a zabaviť :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM