Katarína Oravská Správy

Novinky v cestovných poriadkoch: Grafikon menia vlaky aj autobusy

Od polovice decembra, teda už v nedeľu začnú platiť nové cestovné poriadky. Týka sa to vlakov aj autobusov. Pre istotu si teda grafikony skontrolujte, aby ste zbytočne nemrzli na zastávke, prípadne neprišli neskoro do práce.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v cestovných poriadkoch: Grafikon menia vlaky aj autobusy

Cestovné poriadky od 15. decembra mení aj dopravca SAD Zvolen, ktorý zabezpečuje dopravu aj v našom okrese. O zmenách MHD v Brezne, diaľkových aj medzinárodných autobusových liniek informuje spoločnosť na svojom webe. „Prosíme cestujúcich, aby si vopred overili prevádzkovanie liniek a spojov, ktorými cestujú, aby sme spoločne predišli nepríjemným situáciám pri prípadnej zmene vedenia spoja.“

Zlepšilo sa nastavenie školských vlakov

Od polovice decembra bude posilnená vlaková doprava. „Po niekoľkoročnom poklese výkonov v železničnej doprave sa obyvatelia konečne dočkajú zahustenia spojov, pretože objem odjazdených vlakových kilometrov zvýšime o takmer 535-tisíc,“ uviedol minister dopravy Ján Počiatek. Zároveň dodal, že toto zvýšenie pocítia cestujúci na celom Slovensku, pretože ministerstvo počíta s posilnením dopravy hlavne v regiónoch.

V Banskobystrickom regióne pribudne nový vlak s odchodom z Banskej Bystrice o 19:42 a s príchodom do Brezna o 20:49, ktorý umožní dochádzať domov zdravotníckemu personálu zo zmien v nemocnici. „Zlepšili sme tiež nastavenie školských vlakov zvážajúcich deti do škôl v Brezne,“ doplnil hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.

Foto: ilustračné
Zdroj: Global 24/Webnoviny/sad­zv.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM