Správy

NOVINKA pre Brezňanov s autami: Poteší vás správa o BEZPLATNOM parkovaní

V Brezne je vytvorených 1 372 vyhradených parkovacích miest a záujem obyvateľov o ne je veľký, najmä pred bytovými domami.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre Brezňanov s autami: Poteší vás správa o BEZPLATNOM parkovaní
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Parkovanie na vyhradených miestach v Brezne bude bezplatné nielen počas nedele a sviatkov, ale už aj v sobotu. Mestské zastupiteľstvo schválilo zmeny súvisiace s parkovaním, ktoré začnú platiť od 1. mája. Mesto o tom informovalo v piatok na svojom webe.

Veľký záujem

V Brezne je vytvorených 1 372 vyhradených parkovacích miest a záujem obyvateľov o ne je veľký, najmä pred bytovými domami. Ostatné druhy parkovania sa týkajú platených miest, ktoré sú rozdelené na zóny A, B, C. Tam platí abonentské parkovanie, rezidentské- podnikateľ a parkovacia karta podnikateľa poskytujúceho ubytovacie služby.

„Novú parkovaciu politiku samospráva zaviedla v roku 2020. Výška poplatku v jednotlivých zónach sa však odvtedy nemenila, k zmene dôjde až teraz. Jednoznačne určené podmienky pridelenia vyhradených parkovacích miest a rozčlenenie na zóny A, B, C, podľa dostupnosti do centra mesta a spôsob úhrady sú definované vo všeobecne záväznom nariadení, ktorého dodatok a zmeny poslanci schválili na ostatnom zastupiteľstve,“ konštatovala radnica.

Viac o tom, aká bude cena za parkovanie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM