Kristína Kožiaková Rôzne

Lyžiarske strediská v okolí Brezna: Prvá lyžovačka skôr, ako sme si mysleli

Poznáme termín spustenia zjazdovky na južnej strane Chopku. Ostatné strediská nelenia a zasnežujú dňom aj nocou.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarske strediská v okolí Brezna: Prvá lyžovačka skôr, ako sme si mysleli
13
Galéria
Zdroj: SKI Tále

Meteorológovia nás tešia predpoveďami o snehovej nádielke. Lyže aj milovníci zimných športov sa už trasú. Zisťovali sme viac informácií z lyžiarskych stredísk v našom okolí. Kedy by sme sa mohli postaviť na lyže?

Chopok je už biely

Jasná Nízke Tatry má oproti ostatným strediskám v našom okrese výhodu nadmorskej výšky, a tak sa zdá, že ju aj využije a Chopok odštartuje sezónu ako prvý.

„V piatok spustíme lanovku zatiaľ len pre peších, ale v sobotu sa môžu tešiť aj lyžiari. Sprístupnené budú zjazdovky Kosodrevina – Srdiečko a Krupová,“ prezradil nám potešujúcu správu riaditeľ lanových dráh Chopok juh Ivan Temniak.

„Momentálne stále zasnežujeme a aj predpovede sú veľmi priaznivé. Pokiaľ bude dostatok snehu, je možné že spustíme aj vrch strediska a to Chopok – Kosodrevina,“ dodal Temniak.

Strediská nelenia

Tále, ako sa zdá, sú na tom tiež veľmi dobre. „Zasnežovať sme začali v pondelok 28. novembra a od vtedy delá fungujú nepretržite, ale podľa našich informácií sa má otepliť.“ prezradila nám Miroslava Lešaková zo strediska Ski Tále. Dodala, že pokiaľ to počasie dovolí v zasnežovaní budú pokračovať.

„Neradi by sme urýchľovali otvorenie sezóny, ale pokiaľ nám bude počasie priať radi by sme zahájili sezónu týždeň pred vianocami,“ upresnila Lešaková

„Zasnežovať sme začali pred dvoma dňami. Hovoriť o spustení prevádzky je teraz ešte veľmi predčasné,“ prezradili nám v lyžiarskom stredisku Polomka – Bučník.

Podľa dostupných informácií stredisko Čierny Balog a Ski centrum Mýto sa do zasnežovania ešte nepustili.

Pozrite si zábery zasneženého Horehronia v našej fotogalérii

Zima na Horehroní je TOP!
13
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM