Správy

Horehronie láka na zimné ATRAKCIE: Otvoria ĽADOVÉ mestečko a poteší aj KLZISKOBUS

Ľadové mestečko v Brezne otvorí svoje brány už o niekoľko dni. Korčuľovanie bude pre verejnosť k dispozícii každý deň. Nie je však jediným lákadlom.

Ilustračný obrázok k článku Horehronie láka na zimné ATRAKCIE: Otvoria ĽADOVÉ mestečko a poteší aj KLZISKOBUS
9
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Mesto Brezno

Región Horehronie odštartoval v sobotu zimnú sezónu. Okrem upravených lyžiarskych a bežkárskych tratí miestnych i návštevníkov láka na Ľadové mestečko v historickom centre Brezna s veľkým exteriérovým klziskom, trhy s regionálnymi výrobkami, hudobné vystúpenia, klziskobus, Horehronský skibus, krňačkové preteky i na európske majstrovstvá v biatlone.

Prepojené regióny

„Zimnú sezónu sme otvorili spolu s regiónom Liptov. Oba regióny sú vzájomné prepojené, ich hranicu predstavujú nízkotatranské štíty s najväčšou lyžiarskou arénou na Slovensku – Jasná Nízke Tatry. Náš cieľ je spoločný – neustále zvyšovať návštevnosť regiónov, čo vedie k motivácii tvoriť a poskytovať kvalitné produkty a služby cestovného ruchu,“ priblížila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Ľadové mestečko v Brezne otvorí svoje brány od 15. decembra do 7. januára. Korčuľovanie bude pre verejnosť k dispozícii každý deň od 14.30 do 20.00 hod. Pri ľadovej ploche umiestnia požičovňu korčúľ pre dospelých i deti. Jej súčasťou budú aj pomôcky na učenie sa korčuľovania. O atmosféru Ľadového mestečka sa postarajú hudobné i divadelné predstavenia.

„Snahou mesta je každým rokom prinášať nové atraktivity a podujatia, aby oslovili nielen našich obyvateľov, ale i návštevníkov, ktorí k nám v zime zavítajú, či už len na jednodňový výlet alebo viacdňový pobyt. Ľadové mestečko sa postará o navodenie tej správnej predvianočnej atmosféry. Námestie sa zmení na miesto, ktoré bude ako vystrihnuté z vianočnej rozprávky,“ konštatoval brezniansky primátor a predseda Predstavenstva OOCR Región Horehronie Tomáš Abel.

Ako dodal, stále veľkej obľube sa teší aj mestská veža so stálou expozíciou, kaviarňou a infocentrom. Teplé nápoje si návštevníci môžu vychutnať v priestoroch terasy v tvare iglu.

Viac o tom, čo chystajú pre lyžiarov, bežkárov a skialpinistov, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ľadové mestečko v centre Brezna je už otvorené
9
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Mesto Brezno
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM