Správy

FOTO: V Čiernom Balogu sa pochodom vďaky opäť vyberú po stopách osloboditeľov

V poradí 41. tradičný turisticko - lyžiarsky Pochod vďaky po stopách osloboditeľov sa uskutoční aj tento rok. Podujatie je pod patronátom primátora Brezna.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Čiernom Balogu sa pochodom vďaky opäť vyberú po stopách osloboditeľov
Zdroj: Milan Pivovarči

Pochod vďaky je nielen o pripomenutí si historických udalostí, ale aj o prilákaní verejnosti a hlavne mladých ľudí k aktívnemu pohybu v prírode.

Kto má chuť vyjsť si do prírody – či už na bežkách, alebo na pešo, môže tak urobiť v sobotu 20. januára. V poradí 41. ročník je venovaný 73. výročiu oslobodenia mesta Brezno.

Začiatok akcie je o 9.00 h na námestí v Brezne – kladením venca k pomníku padlých. O 9.15 hod. je odchod autobusu od Mestského úradu smer na Čierny Balog.

Pamiatka aj šport

Pochod začne Od 10.00 h. – v obci Čierny Balog /monument. pamätník SNP / a povedie do Brezna, cez horský hrebeň Koreňová /861 m m. m./, dĺžka cca 12 km, prevýšenie 400 m.

Cieľ je v reštaurácii ŠPORT PUB na sídlisku Mazorník. Trať je stredne náročná. Pochod má prívlastok Memoriál Jána Zemku, na pamiatku jeho zakladateľa – priameho účastníka SNP,  dlhoročného aktívneho športovca a funkcionára Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB). Cestovné pre nečlena SZPB je 1 euro.

40. ročník Pochodu vďaky po stopách osloboditeľov
9
Galéria
Zdroj: Milan Pivovarči

Oslobodenie obce

Obyvatelia Čierneho Balogu si históriu pripomenú aj športovým podujatím „O pohár starostu obce Čierny Balog“ pri príležitosti 73. výročia oslobodenia obce.

Dňa 27. januára 2018 sa uskutoční 8. ročník volejbalového turnaja zmiešaných družstiev. Turnaj sa uskutoční v telocvični ZŠ Jánošovka so začiatkom o 08,45 hod za účasti zmiešaných družstiev mix ligy a ďalších pozvaných družstiev. Podujatie organizuje domáce volejbalové družstvo Vepor Balog.

Foto: Milan Pivovarči, zdroj: SZPB Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM