Kristína Kožiaková Samospráva Samospráva

FOTO: Brezno v boji s nedostatkom parkovacích miest. Kde a koľko ich pribudlo?

Mnohí vodiči v meste hromžia, že nemajú kde zaparkovať. Situácia v Brezne sa však predsa o čosi zlepšila. Dočkáme sa ešte v tomto roku nových parkovacích miest?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezno v boji s nedostatkom parkovacích miest. Kde a koľko ich pribudlo?
Zdroj: Mesto Brezno

Mesto dlhodobo bojovalo s problémom parkovania k minuloročným parkovacím miestam od začiatku tohto roku pribudlo viac než dosť.

Ako väčšina miest, aj mesto Brezno už dlhšiu dobu bojovalo s nedostatkom parkovacích miest. Jednalo sa hlavne o parkovacie plochy pri bytových domoch. Už v minulom roku sa začalo intenzívne budovať. V tomto roku pribudli ďalšie miesta.

Čítajte aj: Čerstvé INFO o tankodrome v Brezne. Kedy by sme sa mohli dočkať nového parkoviska?

„Tento rok sme spravili 1060 m2 parkovacej plochy, čo predstavuje 52 miest na sídlisku Mazorníkovo, kde bolo už na problém dlhodobo poukazované, 25 miest na ulici Fraňa Kráľa o rozlohe 452 m2 a taktiež sa pripravilo 14 nových miesta na parkovanie na Sládkovičovej ulici,“ prezradil nám riaditeľ Technických služieb Ján Lukáč.

„Čo sa týka finančných prostriedkov, mesto vyčlenilo v rozpočte na tento rok 30 000 eur,“ ozrejmuje ďalej riaditeľ a dodáva, že na prípravu použili aj materiál z minulej sezóny, a tak presné vyúčtovanie ešte nie je spracované.

Spolu mesto Brezno pripravilo pre svojich občanov len v roku 2016 už 91 nových parkovacích miest. Ako nám však prezradil, na tento rok sa už neplánujú žiadne ďalšie parkovacie miesta. „Budeme sa venovať stojiskám na kontajnery,“ do­dal.

Môže vás zaujímať:

Brezno predáva zaujímavé pozemky v meste. Záujemcom ponúka viaceré výhody

Brezno hospodári lepšie ako v minulosti. Vďaka čomu ušetrilo státisíce eur?

V OBRAZOCH: Parkovacie miesta v Brezne pribúdajú
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM