Rôzne

Dievčatá z Horehronia, zbystrite pozornosť: Súťaž krásy už aj v našich končinách

Nájsť tú najkrajšiu dievčinu z Horehronia nebude vôbec ľahké. Podľa riaditeľa súťaže sú miestne krásky tajomné, rázne aj dobrosrdečné. Prečítajte si rozhovor s Jozefom Kvoriakom o súťaži i vlastnostiach, aké by mala mať každá MISS.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá z Horehronia, zbystrite pozornosť: Súťaž krásy už aj v našich končinách
Zdroj: Dnes24.sk

Kedy a komu napadla myšlienka urobiť MISS Horehronie?
Myšlienka nájsť kráľovnú krásy z náručia Nízkych Tatier sa zrodila približne pred štyrmi rokmi Martinovi Albertymu. Martin chcel prinavrátiť kultúru miestnym obyvateľom, najmä tým mladým. V tom čase sa však necítil na to, aby zorganizoval toto podujatie. Predstava bola jasná a s myšlienkou zorganizovať Miss Horehronie sa od tej doby pohrával každý rok a vždy ho napadlo niečo nové, niečo, o čo projekt obohatil a doplnil. Projekt dostal reálnu podobu tento rok na jar, keď ma Martin oslovil na spoluprácu a do organizačného tímu pribudli ďalší šikovní a skvelí ľudia, odborníci na vizáž či styling. Z ľudí, ktorí sa snažia robiť niečo pre tento kra,j bol zrazu jeden celistvý tím. Samozrejme podujatie tohto formátu sa bez sponzorov robiť nedá a touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým sponzorom a partnerom, ktorí naše podujatie podporili. Spolu s Martinom sme presvedčení a dúfame, že vďaka nášmu tímu sa jednoduchá myšlienka stane tradíciou.

Aké sú podľa vás dievčatá na Horehroní?
Preukazujúce skutočnú nadčasovú krásu kdesi v sebe, sú tajomné a majú v sebe rázovitú povahu, ktorú by Taliani označili za temperament. Silné a jemné zároveň, sú pracovité, cieľavedomé. Srdce je najdôležitejšou časťou fungujúcej mysle, a keďže Horehronie je rázovitý kraj v srdci Slovenska, aj naše dievčatá sú typické nielen príjemným prirodzeným ženským vzhľadom, ale aj dobrosrdečnosťou. Aj originalita je jednou z tajomstiev, ktoré si krása starostlivo chráni.

A aká by podľa vás mala byť misska, aké vlastnosti by mala reprezentovať?
Príťažlivá, šarmantná a charizmatická. Prirodzene krásna, (zdravá a pekná pleť, žiarivá tvár, bohaté vlasy – zaujímavá postava – po stránke estetiky a vizáže, a naopak po stránke emocionálnej inteligencie – pokojná, harmonická, šíriaca do okolia úsmev a pozitívnu energiu), v tom tkvie jej životná sviežosť, optimizmus a energia pretavená do ženskej osobnosti. Keďže ide o projekt, v ktorom práve pre dievčatá bude možnosť otvorenia okna do sveta niečoho nového, mali by vnášať nadšenie , radosť, vyzdvihujúc svoju odlišnosť od ostatných. Aby priťahovala kultivovaným správaním a originálnym výzorom. Aby pútala svojim šarmom, vystupujúc z radu všedných dievčat. Jedným slovom sympatická MISS HOREHRONIA, obraz ženy vyžarujúcej krásu a vnútornú silu v symbióze osobnosti. Čo sa týka vlastností určite by Miss Horehronie mala mať zmysel pre spoločný projekt, zodpovednosť, spolupatričnosť, v rámci tímu, zdravo sebavedomá, smelá a priateľská, s úprimným obdivom módnych trendov, osobne a samostatne fungujúca osobnosť. Ochotná spoznať svet nových možností, byť v pracovnom tempe s tímom, ochotná prijímať nové podnety a impulzy vyplývajúce z projektu. Mala by byť odolná voči psychickej záťaži, ktorá súvisí s týmto štýlom súťaže. S hrdosťou vstupujúca do projektu a ochotná podstúpiť namáhavú cestu za úspechom (nové možnosti, perspektívy).

Určite ste stanovili aj oficiálne podmienky… Áno, samozrejme. Záujemkyne o titul Miss Horehronie musia spĺňať nasledovné podmienky:

• vek 18 – 24 rokov (najneskôr v čase finálového galavečera)
• trvalé bydlisko v okrese Brezno
• slobodné
• bezdetné
• bez plastických zákrokov
• bez výrazného tetovania

Predstavíte nám aj systém, resp. priebeh celej súťaže?
Najprv nás čakajú kastingy, kde vyberieme 10 najkrajších dievčat. S touto desiatkou pripravíme profesionálne fotenie profilových fotiek, spoločné sústredenie, na ktorom sa budú dievčatá pripravovať na finálový večer. Samozrejme okrem toho čakajú ich aj členov organizačného tímu pravidelné s rôznymi spoločenskými aktivitami, aby sa finalistky mohli lepšie spoznať a spriateliť. Čerešnička na torte bude samotný veľkolepý galavečer.

Kto bude v porote na kastingoch?
Kastingy odštartujú 5.9.2016 v Hoteli Ďumbier Brezno a 7.9.2016 v Europa Shopping Center, Banská Bystrica. Dievčatá budú vyberané odbornou porotou, na čele ktorej budú riaditelia súťaže – Jozef Kvoriak a Martin Alberty, ďalej budú v porote Barbora Figľušová, Michaela Giertlová, Radoslav Hubert, Adam Medveď a Miriam Karolová.

Čo čaká finalistky na spoločnom sústredení?
Prvé spoločné sústredenie sa bude konať v krásnom historickom prostredí zámku Vígľaš koncom septembra, kde sa finalistky budú pripravovať na finálový večer. Finalistky sa môžu tešiť na veľa aktivít, ktorými sú napríklad: profesionálne fotenie, nácvik choreografií, spoločné rozhovory, športové aktivity – jumping a kondičná príprava.

Poďme na koniec ešte ku galavečeru, aký bude program na ňom? Teda okrem samotného vyvrcholenia súťaže… Celé finále bude veľkolepé, pretože sa uskutoční v Hoteli Ďumbier Brezno, ktorý má krásnu historickú sálu. Galavečer bude moderovať Michal Hudák a počas večera okrem finalistiek vystúpi aj Adam Ďurica, Emma Drobná, kapela Rock Reunion, tanečná skupina Element a sestry Margetové. Disciplíny budú pozostávať z módnej prehliadky novej kolekcie značky FakeFolk, Street kolekcia v sprievode tanečnej skupiny Element, kolekcia plaviek Argento Beachwear – DiShe a kolekcia spoločenských a koktailových šiat.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM