Kristína Kožiaková Rôzne

Brezno onedlho začne dýchať vianočnou atmosférou. Dočkáme sa aj noviniek!

Prvý sneh má už Brezno za sebou a o pár dní sa rozsvieti aj výzdoba na námestí. Kedy zažijeme pravú vianočnú atmosféru a na čo všetko sa môžeme tešiť v uliciach?

Ilustračný obrázok k článku Brezno onedlho začne dýchať vianočnou atmosférou. Dočkáme sa aj noviniek!
7
Galéria
Foto: Katarína Oravská

Vianoce sú už za dverami a k jednému z najkrajších sviatkov v roku neodmysliteľne patrí aj vianočná výzdoba. Stromčeky a svetielka sa nerozsvietia len v našich domácnostiach, ale aj v meste. Aké novinky pribudli do vianočnej výzdoby a kedy sa rozsvieti vianočný stromček na námestí nám prezradil riaditeľ technických služieb Ján Lukáč.

„Minuloročnú výzdobu rozšírime o nové prvky. Pribudnú nové 3D gule s rozmermi 70 a 100 cm, 250 cm veľký snehuliak a 8 ks 70 cm hviezdičiek, ktoré chceme umiestniť na vianočný stromček,“ opísal novú výzdobu riaditeľ.

Tak ako aj minulý rok, na námestí sa rozsvietia stromy, svetelná brána a ozdobené budú aj stĺpy verejného osvetlenia. „Aj v rámci mesta pôjdu na vybrané stĺpy verejného osvetlenia ozdoby a niekoľko vianočných stromčekov, ktoré sa objavia v exteriéri a aj v budovách v správe technických služieb,“ prezradil riaditeľ.

Vianočný stromček sa podľa informácií osadí hneď po Ondrejskom jarmoku na to isté miesto, ako minule. Deň, kedy sa Brezno stane naozaj vianočným a rozsvieti sa výzdoba aj vianočný stromček, pripadol na 6. decembra 2016.

Pozrite si zábery prvého tohtoročného snehu v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: V Brezne napadol prvý sneh už začiatkom októbra
7
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM