Správy

Brezniansky zimák sa zmenil na očkovacie centrum: Koľko ľudí tu zaočkujú za týždeň? FOTO

Zástupca riaditeľa nemocnice v Brezne Karol Vojtko otvorením veľkokapacitného centra očakáva zdvojnásobenie očkovacích kapacít v rámci mesta.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky zimák sa zmenil na očkovacie centrum: Koľko ľudí tu zaočkujú za týždeň? FOTO
13
Galéria
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

V priestoroch breznianskeho zimného štadióna vzniklo v poradí štvrté očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Týždenne by sa tam malo proti ochoreniu COVID-19 zaočkovať približne tisíc ľudí.

Zástupca riaditeľa nemocnice v Brezne Karol Vojtko otvorením veľkokapacitného centra očakáva zdvojnásobenie očkovacích kapacít v rámci mesta, týždenne by sa tam malo zaočkovať približne tisíc ľudí.

„Súčasný stav v našej nemocnici je veľmi vážny, máme hospitalizovaných o 14 percent pacientov viac, ako sú naše lôžkové kapacity. Ako jediné riešenie tejto situácie vidíme rýchle očkovanie v našom regióne,“ povedal Vojtko s tým, že vo vakcinačnom centre breznianskej nemocnice zaočkovali už viac ako 5 500 ľudí.

Otvorenie veľkokapacitného vakcinačného centra uvítal aj primátor mesta Brezno Tomáš Abel. „Som veľmi rád, že obyvatelia okresu Brezno nebudú musieť cestovať za očkovaním do iných okresov,“ poznamenal primátor. Ako dodal, verí, že očkovanie pomôže ľuďom vrátiť sa späť do normálneho života.

Vakcinačné centrum v Brezne je v poradí štvrtým očkovacím centrom zriadeným BBSK, v najbližšom čase majú podobné veľkokapacitné centrá pribudnúť aj v Rimavskej Sobote, v Žiari nad Hronom, vo Veľkom Krtíši a v Revúcej.

Zábery očkovacieho centra v Brezne si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: V priestoroch zimného štadióna v Brezne otvorili očkovacie centrum
13
Galéria
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM