Kristína Kožiaková Šport

Aktuálne INFO zo svahov v okolí Brezna: V jednom stredisku už počasie povedalo posledné slovo

Odložiť už lyže a snowboardy na letný odpočinok alebo si ešte brúsiť zuby na veľkonočnú lyžovačku? Zisťovali sme, ako to vyzerá v lyžiarskych strediskách v Nízkych Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO zo svahov v okolí Brezna: V jednom stredisku už počasie povedalo posledné slovo
Foto: Monika Földešiová

Máme za sebou prvé marcové dni a hoci v uliciach Brezna niet po snehu ani chýru, na horách to ešte predsalen vyzerá inak. Veľkú časť sezóny už majú slovenské lyžiarske strediská za sebou, to však ešte neznamená, že je s lyžovačkou koniec.

Čertova svadba – Čertovica

V stredisku Čertova svadba Čertovica si ešte zimné radovánky vychutnáte. Čertovica hlási jeden stupeň nad nulou a 50 cm snehovej prikrývky. „Na zjazdovkách máme približne 50cm snehu a v prevádzke by sme mali byť do Veľkej noci“, prezradil nám Stanislav Lobo z lyžiarskeho strediska.

Ski centrum Mýto

Aj v Mýte pod Ďumbierom si lyžovačku vychutnáte ešte minimálne budúci víkend.„V Ski centre Mýto sa počas víkendu bude lyžovať od 9:00 do 15:30. Na zjazdovkách je stále okolo 45 cm snehu“, informoval nás Peter Chramec zo ski centra. Prevádzku by chceli udržať aj na ďalší víkend, ale podľa jeho slov to bude záležať hlavne od počasia.

SKI Tále

Ski Tále na svojom oficiálnom fb profile pozývajú milovníkov lyžovania. V prevádzke sú od 9:00 do 16:00 každý deň. „Snehové podmienky sú stále veľmi dobré,“ uvádza sa v správe ďalej.

Večerné lyžovanie je však zrušené až do konca sezóny.

Jasná Nízke Tatry

Na Chopku sú stále veľmi dobré podmienky na lyžovanie. „Máme v pláne byť v prevádzke minimálne počas Veľkonočných sviatkov a pokiaľ nám počasie dovolí, stredisko bude v prevádzke aj v apríli,“ odpovedal na otázku riaditeľ lanových dráh Chopok juh Ivan Temniak.

Podmienky na lyžovanie vyzerajú na Chopku naozaj povzbudivo:

Chopok juh – Srdiečko 40 – 80 cm veľmi dobré

Chopok juh – Kosodrevina 80 – 120 cm veľmi dobré

Chopok sever 40 cm veľmi dobré

Ski Čierny Balog

Stredisko, ktoré je najbližšie k Breznu už zavrelo svoje turnikety. Na zjazdovke sa belie už iba zopár snehových fliačkov.

Môže vás zaujímať:

Vlekári z Chopku vyšli s pravdou von: Z týchto príbehov sa popučíte od smiechu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM