Kultúra

Ohromný úspech Stredoslovenskej galérie: Takýto TRIUMF dosiahla už po 3. raz

Stredosôovenská galéria svojimi aktivitami zaujala nezávislú odbornú porotu opakovane. Ocenenie Galéria roka si odniesla aj v rokoch 2016 a 2018.

Ilustračný obrázok k článku Ohromný úspech Stredoslovenskej galérie: Takýto TRIUMF dosiahla už po 3. raz
Zdroj: TASR

Stredoslovenská galéria (SSG) v Banskej Bystrici, ktorej zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), sa už po tretí raz stala Galériou roka a v týchto dňoch získala Cenu ministerky kultúry. SSG má vo svojom fonde viac ako 13-tisíc zbierkových predmetov. Zaujala viacerými aktivitami. V piatok o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

Ako pripomenula, SSG svojimi aktivitami zaujala nezávislú odbornú porotu opakovane. Ocenenie Galéria roka si odniesla aj v rokoch 2016 a 2018.

„V tomto ročníku boli spojené roky 2019 a 2020, pričom galéria sa za rok 2020 o cenu neuchádzala. Je to už naše tretie ocenenie, určite teda nemusím nijako zvlášť zdôrazňovať, že z toho mám radosť, hoci aj s istými výhradami, ktoré sa týkajú hlavne absencie otvorenejšieho dialógu medzi ministerstvom kultúry a kultúrnou obcou,“ reagoval riaditeľ SSG Maroš Rovňák. Cenu vníma predovšetkým ako ocenenie práce celého tímu zamestnancov galérie a ľudí, ktorí na projektoch v roku 2019 s nimi spolupracovali externe.

Ďalšie aktuálne správy

„Úspech SSG si vážime a ďakujeme všetkým zamestnancom a spolupracovníkom, ktorí sa na ňom podieľali. Vnímame ho aj ako potvrdenie dobre nastaveného postupu odbornej činnosti, ktorý je inovatívnou formou prezentovaný odbornej, ale i širokej verejnosti. Tak ako sa vyvíja spoločnosť a kultúra, musia sa vyvíjať jednotlivé kultúrne inštitúcie a galéria zohľadňuje všetky tieto skutočnosti,“ konštatoval vedúci oddelenia kultúry kraja Peter Černek.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery Baníckeho orloja, ktorý pribudol na neďalekom Barbakane.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: V Bystrici slávnostne spustili Banícky orloj
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM