Jakub Forgács Správy

Odvolané bolo vedenie ďalšej bystrickej nemocnice: Ako reaguje na tento krok?

Štátne nemocnice prechádzajú postupne na jedno-osobový riadiaci orgán. Táto zmena sa dotkla aj Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Odvolané bolo vedenie ďalšej bystrickej nemocnice: Ako reaguje na tento krok?
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

V nadväznosti na nedávno zverejnené informácie o odvolaní riaditeľa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica považuje nemocnica za dôležité, uviesť niektoré súvislosti. Informovala o tom na svojej facebookovej stránke.

Krajčí vedenie informoval

Pri nastúpení pána ministra zdravotníctva do funkcie avizovalo ministerstvo viaceré zmeny. „Jedna z nich spočíva v zrušení kolektívneho štatutárneho orgánu – 3-člennej Rady riaditeľov,“ píše sa na stránke.

Ako ministerstvo nedávno uviedlo, štátne nemocnice prechádzajú postupne na jedno-osobový riadiaci orgán. „Takáto zmena nie je možná bez odvolania súčasného štatutárneho orgánu – teda všetkých troch členov Rady riaditeľov, ktorí kolektívny štatutárny orgán doteraz tvorili. Následne bude vyhlásené výberové konanie na pozíciu riaditeľa nemocnice, do ktorého sa môže prihlásiť každý, kto má takúto ambíciu,“ uvádza nemocnica.

„O uvedenom kroku pán minister Krajčí dopredu osobne informoval dnes už odvolané vedenie Detskej nemocnice,“ píše sa na stránke.

Rád by pokračoval

„Veľmi vecne a pragmaticky si vysvetlili prečo je tento krok nevyhnutný. Ing. Juraj Gallo je až do ukončenia výberového konania poverený vedením nemocnice ako riaditeľ. Do výberového konania sa určite prihlási, pretože by rád pokračoval v ďalšom rozvoji nemocnice,“ informuje ďalej nemocnica.

„Chceme zdôrazniť, že v súčasnej situácii sa Detská nemocnica plne sústreďuje na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. V tomto je náš pohľad na aktuálnu situáciu jednotný s Ministerstvom zdravotníctva – rozvíjať a zlepšovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti a promptne reagovať na nové situácie vznikajúce aj v súvislosti s COVID-19,“ dodáva nemocnica so slovami, že dnes musí byť sektor zdravotníctva jednotný, aby mohol zodpovedne, kompetentne a promptne riešiť náročné situácie takmer z hodiny na hodinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM