Jakub Forgács Správy

Aktuálne INFO z bystrickej nemocnice: Pozitívnych zamestnancov pribúda

Personál, ktorý je pozitívne testovaný na Covid – 19, je podľa slov nemocnice izolovaný v karanténe a nestará sa o pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO z bystrickej nemocnice: Pozitívnych zamestnancov pribúda
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Epidemiologická situácia sa denne vyvíja. Aby ste mali prehľad o aktuálnej situácii vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, informovala na svojej facebookovej stránke o počte hospitalizovaných pacientov s ochorením Covid – 19 ako aj pozitívne testovaných zamestnancoch.

Personál v karanténe

„Ubezpečujeme vás, že v nemocnici platia prísne hygienicko – epidemiologické pravidlá a pri ich dodržiavaní je riziko šírenia nákazy v nemocnici minimálne,“ píše sa na stránke nemocnice.

„Personál, ktorý je pozitívne testovaný na Covid – 19, je izolovaný v karanténe, nestará sa o pacientov,“ uvádza nemocnica.

Pribudlo pozitívnych zamestnancov

„Je veľmi dôležité, aby sme sa všetci chránili, len tak vieme spomaliť komunitné šírenie a chrániť seba a svoje okolie. Napriek zhoršujúcej sa situácii, by sme chceli naďalej apelovať, buďme zodpovední a racionálni. Všetci máme obavy o seba, našich blízkych avšak, prosíme vás, aby ste sa snažili udržať si nadhľad a situáciu vyhodnocovali racionálne,“ vyzýva nemocnica.

Ako konkretizovala nemocnica, k 6. októbru eviduje desať pacientov s ochorením COVID-19, pričom z toho sú traja na pľúcnej ventilácii. „Počet pozitívne testovaných zamestnacov je 14 (pozn. red.: v pondelok to bolo 12),“ uvádza nemocnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM