Správy

Nepríjemná správa o Banskobystrickom kraji: Máme 2. najväčší počet nových prípadov

Na Slovensku pribudli stovky nových pozitívne testovaných. V kraji sa po nízkych číslach z posledných dní situácia značne zhoršila.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemná správa o Banskobystrickom kraji: Máme 2. najväčší počet nových prípadov
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku v pondelok (5. 10.) pribudlo 320 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 13 812. Laboratóriá otestovali 3 750 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 162 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom nepribudlo žiadne úmrtie, celkový počet úmrtí na COVID-19 na Slovensku tak zostáva na čísle 55. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke.

Takmer 50 v kraji

V Banskobystrickom kraji pribudlo až 49 pozitívne testovaných, čo je druhé najvyššie číslo po Prešovskom kraji (84).

Najviac z nových prípadov v rámci kraja je z okresu Banská Bystrica (22) a nasledujú okresy Brezno a Detva (po 7), Zvolen (5), Krupina (4), Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom (po 2).

Odkiaľ sú nové prípady

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch, okrem už vyššie spomenutých, Bratislava (27), Prešov (24), Bardejov (22), Košice (20), Dolný Kubín (17), Trenčín (17), Stará Ľubovňa (16), Trnava (15) a Nitra (12). Ďalej to boli okresy Myjava (9),Skalica (7), Gelnica (6), Svidník (6) a Trebišov (6).

„Päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Námestovo a Sabinov, štyri prípady mali okresy Košice-okolie, Piešťany, Stropkov a po tri prípady mali okresy Humenné, Levice, Michalovce, Spišská Nová Ves a Tvrdošín,“ dodal rezort zdravotníctva.

Dva prípady boli v okresoch Bánovce nad Bebravou, Čadca, Kežmarok, Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Pezinok, Prievidza, Sobrance, Topoľčany a Žilina, jeden prípad zaznamenali okresy Dunajská Streda, Ilava, Levoča, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Senec, Senica, Snina a Šaľa. Medzi novými prípadmi je 167 žien a 153 mužov, sú vo veku od dvoch do 97 rokov.

Hospitalizovaných pribúda

V nemocniciach je podľa ministerstva zdravotníctva aktuálne hospitalizovaných 311 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 264 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 pacientov.

Od začiatku vypuknutia ochorenia sa na Slovensku urobilo 500 034 labora­tórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je u nás aktuálne 8 730.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM