Jakub Forgács Iné športy

OBRAZOM: Plavecká 24-hodinovka je už v plnom prúde, takto to vyzerá na Štiavničkách

Aj tento rok si môžete na banskobystrickej plavárni zaplávať úplne zadarmo. V meste pod Urpínom prebieha už sedemnásty ročník plaveckej 24–hodinovky, ktorá sa opäť teší hojnému záujmu Bystričanov aj ľudí z okolia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM:  Plavecká 24-hodinovka je už v plnom prúde, takto to vyzerá na Štiavničkách
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Plavecký maratón odštartoval dnes o 12:00 a posledný vstup je možný v sobotu o 10:30. Do krytej plavárne už od obeda chodia ľudia všetkých vekových kategórií, od malých detí, až po dôchodcov. Návštevníci si v rámci svojho vstupu môžu zaplávať 100 metrov voľným spôsobom a získať tak diplom s časom svojho výkonu, ako aj malé občerstvenie vo forme minerálky a napolitánky.

Počas vlaňajšieho, šestnásteho ročníka, zaznamenali organizátori plaveckého podujatia rekordných 1 448 účastníkov, ktorí si prišli odplávať svoju „stovku“. Naplnenosť bazéna dnes naznačovala, že rekord môže padnúť opäť.

Pamätník všetkých 24-hodinoviek

Na plavárni sme natrafili aj na kamarátky Niku (14) zo Sásovej a Simonu (14) z Radvane, ktoré tiež využili možosť, zadarmo si zaplávať a vyblázniť sa v bazéne. „Plávať sem chodím pravideľne, ale na 24-hodinovke som prvýkrát,“ povedala nám Nika, ktorá prišla najmä preto, že ju zavolala kamarátka Simona. Pre tú to je už druhá 24-hodinovka v Bystrici, ktorú navštívila.

Banskobystričan Juraj Likavčan (73) je naopak pamätníkom všetkých plaveckých maratónov, ktoré boli na Štiavničkách. „Chodím sem každý rok, už od začiatku,“ uviedol dôchodca, ktorý sa aj po sviatkoch stále cíti vo forme. „Plávať chodím dosť často a v posilke som každý druhý deň,“ pokračoval. Na diplome pána Juraja svietil krásny čas 2:24. „Plával som iba prsia a nešiel som na čas. V mori zaplávam aj 4 – 5 kilometrov bez prestávky,“ dodal na záver.

FOTO: Takto to vyzerá na Štiavničkách: Plavecká 24-hodinovka láka malých i veľký
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM