Jakub Forgács Rôzne

OBRÁZKY, ktoré musia chytiť každého Bystričana za srdce: Táto ulica v meste zaručene patrí medzi najkrajšie

Nádherné! Jar už zavítala aj do Bystrice, čoho dôkazom sú malebne kvitnúce stromy i kvety na sídliskách. Jedna z ulíc v našom meste však v týchto dňoch zaručene patrí medzi tie najkrajšie. Presvedčte sa o tom sami na aktuálnych záberoch.

Ilustračný obrázok k článku OBRÁZKY, ktoré musia chytiť každého Bystričana za srdce: Táto ulica v meste zaručene patrí medzi najkrajšie
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ulica Mirka Nešpora na Fončorde, hneď vedľa Úsvitu, určite nepatrí medzi najväčšie a ani najrušnejšie v Banskej Bystrici. V tomto období je však okúzľujúca vďaka nádhernej aleji kvitnúcich japonských čerešní, ktoré ju lemujú. Boli sme ju preto navštíviť a priniesť vám tak aspoň sprostredkovane krásy, ktoré ponúka.

Podľa Michala (27), ktorý býva hneď vedľa kvitnúcej aleje, je táto ulica mimoriadne nádherná. „Keď začnú v Japonsku kvitnúť čerešne, ľudia nemusia pracovať. Príde mi ako pekná myšlienka, keby to tak bolo aj na Slovensku,“ povedal s úsmevom.

„Momentálne je asi najkrajšia v meste,“ doplnila ho gymnazistka Milka (19). „Chodievam tadiaľto za priateľom celkom často a rada,“ pokračovala a ako doplnila, aj neďaleká Jilemnického ulica býva pekná, no tá tentoraz rozkvitnutá nie je.

Dôchodkyňa Elena (58) z neďalekého paneláku spomenula, že stromy tu takto nádherne rozkvitnú každý rok. „Je to veľmi krásne, no aj okolité ulice teraz hýria farbami, stačí sa ísť pozrieť,“ dodala. A čo na „kvitnúcu“ ulicu hovoríte vy?

FOTO: Bystrická ulica doslova kvitne krásou: Aj takto vyzerá jar pod Urpínom!
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM