Jakub Forgács Kultúra

Nuda v Bystrici v marci rozhodne nehrozí: Prehľad TOP 20 akcií v kocke

Nový mesiac je tu a prinesie aj viacero zaujímavých podujatí. Na svoje si prídu milovníci humoru, kultúry aj tanca.

Ilustračný obrázok k článku Nuda v Bystrici v marci rozhodne nehrozí: Prehľad TOP 20 akcií v kocke
43
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

ČAJ O PIATEJ

1. marca 2020 o 17:00, Robotnícky dom

Aj v roku 2020 pokračuje mesto Banská Bystrica v tradícii nedeľných tanečných zábav. V nedeľu 1. marca sa priestory Robotníckeho domu opäť premenia na tančiareň pre všetky vekové kategórie.

POKRM

2. marca 2020 o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Na začiatku divadelno-tanečnej performancie, vytvorenej v spolupráci režiséra Jakuba Mudráka a choreografa Milana Tomášika, stojí slovo pokrm. Zdanlivo archaické slovo vypovedá o duchovnom pokrme v kontraste s tým pozemským, prirodzene potrebným. Autorská výpoveď o našej každodennosti, súžití, neustálom pohybe myšlienok a o nepredvídateľných emóciách.

MALÝ PRINC

2. marca 2020 o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Malý princ – rozprávka pre dospelých. Malý princ – filozofický traktát pre deti. Obe označenia sa používajú a obe sú výstižne. Toto dielo skutočne dokáže zaujať deti a rovnako uspokojiť dospelého čitateľa. A pre obe cieľové skupiny má zásadné posolstvo. Pre každú iné. Dospelých nabáda aby sa učili od detí a deťom naopak ukazuje, že nie všetko, čo dospelí vravia či robia, musí byť vždy správne.

CESTOVATEĽSKÝ UTOROK: ZA VTÁKMI MAROKA A ZÁPADNEJ SAHARY

3. marca 2020 o 16:30, Tihányiovský kaštieľ

Obľúbené utorkové stretnutia v Tihányiovskom kaštieli so slovenskými svetobežníkmi pokračujú aj v marci. Tentokrát sa spolu s ornitológom Stanislavom Harvančíkom vydáte na cestu za vtákmi Maroka a Západnej Afriky.

SMEJKO A TANCULIENKA

4. marca 2020 o 17:00, Aula SZU

Piate výročie populárnej dvojice Smejko a Tanculienka oslávite najväčšími rozprávkovými a tanečnými hitmi. Predstavenie je vhodné pre všetkých od dvoch rokov.

DANA DINKOVÁ, BRANISLAV KOSTKA – ÉDITH PIAF (1. premiéra)

4. marca 2020 o 18:30, Štátna opera

Hudobno-dramatické a tanečné dielo. V hlavnej úlohe Edith Piaf sa predstaví herečka Mariana Mackurová.

LEA TOUR

6. marca 2020 o 18:00, Aula SZU

Mimo gymnastickú exhibíciu, ktorú ste už mohli vídať na akciách a videách, vám Lea predvedie akrobatickou show, ktorú trénuje špeciálne pre tour. Jedná sa o veľmi náročný šport Aerial Hoop, kde balansuje v ťažkých prvkoch na zavesenom kruhu.

MAJSTRI UMELECKÉHO PREDNESU

12. marca 2020 o 18:00, Cikkerova sieň Radnice

Fakulta dramatických umení v pozýva na podujatie plné poézie, slova a hudby. V programe účinkujú herecké osobnosti slovenského divadelníctva a poézie: Ida Rapajčová, Štefan Bučko, Jozef Šimonovič, Juraj Sarvaš a ženské trio Krajka.

SOUND HEALING – ZVUKOVÁ TERAPIA

13. marca 2020 o 16:00, Cikkerova sieň Radnice

Workshop zvukovej terapie s liečivou meditáciou pod vedením Lucie Nosko, ktorá je certifikovanou soundhealing/gong masterkou. Prineste si so sebou karimatku, vaknúšik, deku a pohodlné oblečenie.

GLADIATOR

13. marca 2020 o 20:00, Klub 77

Po akustickom turné sa Gladiator predstaví v Banskej Bystrici aj so špeciálnym programom v rámci klubového turné. Zaznejú známe hity aj pesničky z posledného albumu “Deň, čo mal dávno prísť”.

GALA KONCERT PROGRES

14. marca 2020 o 16:00, Aula SZU

Kapela vystúpi pri príležitosti ich okrúhlych, 25. narodenín. Programom bude sprevádzať Števo Hruštinec a ako hosť sa predstaví hudobná skupina Aspero.

POSOLSTVO Z INEJ PLANÉTY

16. marca 2020 o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Podivná správa z inej planéty vychádza z poviedky ktorá sa nachádza v knihe Rozprávky od Hermanna Hesseho. Kto pozná jeho tvorbu, zrejme vytuší, že nejde úplne o rozprávky v tej podobe ako si ich predstavujeme. Najmä nie sú určené deťom. Sú určené dospelým, ale svojou formou a rozsahom sú vhodné aj na čítanie pred spaním, bez toho aby sa človek bál, že niečo nepochopí.

SIT DOWN S VERONIKOU

21. marca 2020 o 19:00, Aula SZU

Talk show Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej so zaujímavými a úspešnými hosťami o ich jedinečných, inšpiratívnych či netradičných príbehoch. Úspešná žena, ktorá má za sebou silný príbeh, ktorým dokáže motivovať a inšpirovať. Zaujímavý muž, ktorý nám spríjemní večer svojim šarmom či humorom. Hudobný hosť, ktorý svojim talentom dopĺňa celovečerný program.

HANIČKA A MURKO

22. marca 2020 o 16:00, Aula SZU

Malá speváčka Hanička a jej kocúrik Murko sú obľúbené bábky. Deti ich poznajú z YouTube, z Detskej televízie JOJKO, z CD a DVD, ale aj zo živých koncertov po celom Slovensku!

UNIVERZITNÝ DEŇ KARIÉRY

24. marca 2020 o 9:00, Ekonomická fakulta UMB

Cieľom veľtrhu je podporovať komunikáciu a spoluprácu študentov a absolventov s potenciálnymi zamestnávateľmi v rámci sprostredkovania práce, stáží, brigád, praxe alebo spolupráce na záverečných prácach.

PREDSTAVÍM ŤA OTECKOVI

26. marca 2020 o 19:00, Aula Beliana UMB

Čo všetko sa môže zomlieť, ak váš nastávajúci túži spoznať vašich rodičov, lenže otecko vlastne nie je vaším oteckom? Zašmodrchaná zápletka plná nečakaných zvratov od najvychytenejšieho súčasného britského dramatika, autora vyše osemdesiatky celosvetovo uvádzaných hier – majstra situačných komédii Sira Alana Ayckbourna, umožňuje naplno zažiariť brilantným výkonom Kamily Magálovej a Jozefa Vajdu.

Mr. BEAN SHOW SLOVENSKO

27. marca 2020 o 19:00, Aula SZU

Fenomenálny talianský komik a klaun Arnaldo Mangini je hlavnou a jedinou postavou v tejto show, ktorá patrí k najlepším humorným predstaveniam na svete. Okrem množstva vypredaných sál po celom svete, bol niekoľkokrát účastníkom talentových show v niekoľkých krajinách.

GASTRO CUP

27. – 28. marca 2020, Hotel Lux

Súťažno-prezentačné podujatie s medzinárodnou účasťou, doplnené o prezentácie regionálnych producentov v oblasti gastronómie a cestovného ruchu.

MSR V LATINSKOAME­RICKÝCH TANCOCH

28. marca 2020 o 10:00, Športová hala Štiavničky

Športová hala Dukla sa koncom marca hýbe v latinsko-americkom rytme práve vďaka hosťovaniu Majstrovstiev Slovenska. Okrem energických tancov okúsite zážitok z vystúpenia Pavla Hammela.

CIMBAL BROTHERS

29. marca 2020 o 19:00, Robotnícky dom

Multižánrová hudobná skupina Cimbal Brothers vystúpi v Banskej Bystrici. Na koncerte odznejú najväčšie svetové či slovenské hity a svetoznáma filmová hudba.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zima v Bystrici, snehu nikde
43
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM