Správy

Ste mladí a bez roboty? V Bystrici bude veľtrh práce a kariérového poradenstva

Cieľom veľtrhu je podporovať komunikáciu a spoluprácu študentov a absolventov s potenciálnymi zamestnávateľmi v rámci sprostredkovania práce, stáží, brigád, praxe alebo spolupráce na záverečných prácach.

Ilustračný obrázok k článku Ste mladí a bez roboty? V Bystrici bude veľtrh práce a kariérového poradenstva
5
Galéria
Zdroj: UMB

Banskobystrickí študenti majú šancu naštartovať svoju kariéru počas desiateho ročníka Univerzitného dňa kariéry, veľtrhu práce a kariérového poradenstva, ktorý sa uskutoční 24. marca na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici. Informovala o tom Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB. V tomto roku ponúkajú možnosť navštíviť podujatie i študentom stredných škôl a gymnázií.

„Cieľom veľtrhu je podporovať komunikáciu a spoluprácu študentov a absolventov UMB s potenciálnymi zamestnávateľmi v rámci sprostredkovania práce, stáží, brigád, praxe alebo spolupráce na záverečných prácach. Sprievodným programom sú workshopy a prednášky vystavovateľov. Každoročne sa na veľtrhu zúčastní okolo 400 študentov zo všetkých fakúlt univerzity,“ priblížila Straková.

UMB chce uľahčiť študentom vstup na trh práce, a tak každoročne organizuje sériu podujatí, na ktorých majú zamestnávatelia možnosť stretnúť budúcich možných zamestnancov na jednom mieste, otestovať ich zručnosti, predstaviť svoju spoločnosť a zaujať ich, aby sa zamestnali práve v ich spoločnosti.

„Prihlasovanie firiem stále beží. Veríme, že desiaty ročník Univerzitného dňa kariéry prinesie pre študentov širokú škálu pracovných pozícií a bude to práve naša univerzita, ktorá odštartuje ich budúcu profesijnú dráhu,“ dodala Straková.

Foto: ilustračné

Univerzitný deň kariéry na UMB
5
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM