Tlačové správy

NOX QUAEROX – zábavný nočný orientačný beh sa vracia do bystrických ulíc po 3 rokoch

Počas covidových rokov sme zbierali energiu a inšpiráciu a aj vďaka tomu sa tradičný NOX vracia v novom šate. Môžete sa tešiť na novú nesúťažnú kategóriu pre rodiny a parádnu afterpárty. Ako vždy bude platiť, že nie je dôležité nájsť, ale hľadať.

Ilustračný obrázok k článku NOX QUAEROX – zábavný nočný orientačný beh sa vracia do bystrických ulíc po 3 rokoch
7
Galéria

Možno vás niekedy napadlo, že by ste potrebovali trochu rozbiť stereotyp. Zažiť niečo nové a ideálne zábavné. Keď sme boli deťmi, organizovalo sa toho pre nás tak veľa a teraz? My dospeláci predsa tiež nie sme iba suchári a radi sa hráme. Preto vznikla myšlienka zorganizovať mestskú nočnú hru pre dospelých.

Už 11 rokov dozadu sa konal prvý ročník, ktorý nás presvedčil o tom, že išlo o dobrý nápad. Odvtedy sa behu každoročne zúčastňuje v priemere 130 ľudí. V 5. ročníku sa do behu pridala charitatívna myšlienka podporiť Svetielko nádeje – združenie, ktoré sa venuje detským onkologickým pacientom a krásna tradícia bola na svete.

Ak ste sa ešte nezúčastnili, tak vás možno zaujíma tá základná otázka: „O čom to teda vlastne bude?“ NOX QUAEROX je nočný orientačný beh určený pre verejnosť. Ak vás práve vyplašilo slovné spojenie orientačný beh, nemusíte sa báť. Cieľom tejto nočnej hry je zabaviť sa, nie podávať športové výkony. Beh nie je podmienkou a celá trať sa dá odkráčať, aj keď nepoznáme dvojicu, ktorá by dokázala ovládnuť adrenalín a trochu si nezabehnúť.

Pri štarte dostanete mapu, na ktorej sú vyznačené miesta kontrol. Vašou úlohou je nájsť a správne odpísať čo najväčší počet kontrol. Platí tu, že kto nemá v hlave má v nohách. Dobrá stratégia vám vie ušetriť kopu času. Súťaží sa v piatich kategóriách, takže šanca umiestniť sa a niečo vyhrať je veľká. Ak sa však neumiestnite, nemusí vás to mrzieť. V Urban spote bude pre vás pripravená afterpárty, na ktorej môžete osláviť výhru alebo vytancovať sklamanie. Podľa toho čo budete potrebovať.

Viac informácií o behu ako aj link na prihlásenie nájdete na stránke Outdoor institute, ktorý podujatie každý rok organizuje https://www.outdoor-institute.sk/…ka-bystrica/.

Ak by ste chceli vedieť, ako dobre nám bolo po minulé roky, pozrite náš YouTube kanál.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: NOX QUAEROX
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM