Jakub Forgács Kultúra

Nový týždeň ponúkne okrem trhov aj niekoľko Mikulášov. Na čo sa môžu tešiť Bystričania?

Ak si hľadáte program na najbližšie dni, poradím vám. Počas týždňa sa chystá niekoľko zaujímavých akcií, okrem iného aj Mikulášovia či koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň ponúkne okrem trhov aj niekoľko Mikulášov. Na čo sa môžu tešiť Bystričania?
15
Galéria
Zdroj: TASR

VIANOČNÉ TRHY

Námestie SNP

Bystričania sa môžu tešiť na obľúbené trhy. Ako prvé sa v centre otvorili stánky s občerstvením, punčom, vareným vínkom, klobáskami či lokšami.

DÁMSKE KOMORNÉ TRIO

2. decembra o 19:00, Robotnícky dom

Nové koncertné zoskupenie populárneho Dámskeho komorného tria z Banskej Bystrice a všestrannej speváčky Patrície Šuráňovej – Karvašovej z Brna prináša mimoriadnu príležitosť vypočuť si spojenie klasickej hudby s jazzovým spevom.

CESTOVATEĽSKÝ UTOROK: MAURÍCIUS

3. decembra o 16:30, Tihányiovský kaštieľ

Obľúbené utorkové stretnutia v Tihányiovskom kaštieli so slovenskými svetobežníkmi pokračujú aj v decembri. Tentokrát sa spolu s Mirom Vojtekom vydáte na Maurícius – ostrov korenia, rumu a pirátov.

MIKULÁŠ V AREÁLI MÚZEA SNP

5. decembra o 15:00, Areál Múzea SNP

Tešiť sa môžete na tvorivé dielne aj DFS Prvosienka. Najmenších potešia aj princezná Elsa a pesničky pre deti od speváčky Márie Štefánikovej.

VÝPRAVY DO ČIAS SLOVANOV S MATEJOM HARVÁTOM

5. decembra o 17:00, Thurzov dom

V rámci jesenného cyklu prednášok o dejinách Slovanov, ktorý organizuje Stredoslovenské múzeum v spoluprácu s Katedrou histórie FF UMB sa môžete stretnúť s historikom PhDr. Matejom Harvátom, ktorý porozprávu na tému Veľká Morava a premeny Stredného Podunajska v dlhom 9. storočí.

POVEC TY!

5. decembra o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Povec ty! je zábavno-inšpiratívna talkshow prinášajúca zaujímavé a netradičné rozhovory priamo do srdca Slovenska. V Divadle Štúdio tanca v Banskej Bystrici si Marek Polomský pozýva úspešných a hodnotných ľudí nielen z regiónu a ponúka možnosť zažiť večer plný šťastia, úspechu, smiechu a inšpirácie.

MIKULÁŠ NA FONČORDE

6. decembra o 16:00, Kyjevské námestie

Tešiť sa môžete na Mikuláša, anjela a čerta, ale aj rozsvietenie stromčeka. Pripravené bude Mikulášske pásmo v podaní FS Urpín, rozdávanie sladkostí deťom aj diskotéka.

MIKULÁŠ NA NÁMESTÍ

6. decembra o 17:00, Námestie SNP

Pripravená je veselá rozprávka s pesničkami a veľkými maskotmi. Chýbať nebude Mikuláš na koči so svojimi pomocníkmi, ktorí rozdajú darčeky i čertovské odmeny. Spoločne rozsvietia vianočný stromček a tanečným vystúpením detí zo ZUŠ Jána Cikkera roztancujú celé námestie.

VIANOČNÝ KONCERT

6. decembra o 19:00, Evanjelický kostol

Americkí hudobníci – speváčka Natascha Wright a klavirista a skladateľ Alfred McCraryzahrajú a zaspievajú najväčšie svetové hity, svetoznáme balady, vianočné piesne a koledy.

PAUL VAN DYK

6. decembra o 21:00, Ministry of Fun

Paul Van Dyk, vlastným menom Matthias Paul, je nemecký trance DJ, remixer a hudobný producent. Už o pár dní sa predstaví v Bystrici.

CHARITATÍVNY MIKULÁŠSKY BEH

7. decembra o 16:00, Europa SC

Bystricou pobežia Mikuláši v oblekoch. Pomôžu tak o.z. Neónka, ktoré sa venuje zlepšovaniu podmienok života detí s chronickými ochoreniami, tento rok to bude skupinka detských pacientov s diagnózou cystickej fibrózy. Cieľ je vyzbierať peniaze na inhalátory pre 5 detičiek do 2 rokov.

O KOLIESKO VIAC

7. decembra o 19:00, Aula SZU

O koliesko viac je prvá slovenská skillshow, v ktorej Bekim vyspovedá najlepších lektorov a trénerov. Hostia: Zdenka Predná – speváčka, Zora Ochodnická – fitness trénerka a Katarína Hintzingerová – režisérka & dramatička.

MIKULÁŠ V SÁSOVEJ

8. decembra o 15:30, ihriská na Rudohorskej ulici pri opornom múre

Mikuláš zavíta na Rudlovsko – Sásovské Vianočné trhy. Príďte aj vy, celé rodiny, stretnúť Mikuláša a pochutnať si na Vianočnej kapustnici, lokšiach, medovníkoch, punči…

ŠČAMBA

8. decembra, Aula SZU

Hudobná skupina z východu Slovenska ponúka veselý koncert plný svojich najväčších hitov: Dedina, Na mne nikto nemá, Kameň … a veľa ďalších, ktoré prestriedajú hovorené vstupy humorného slova. Súčasťou ich vystúpení je už tretí rok dievčenská skupina Čerešenky.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z tohtoročných vianočných trhov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Prvé zábery z bystrických vianočných trhov
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM