Správy

NOVINKA, ktorú ocenia mnohí cestujúci. Na bystrickej autobuske otvorili informačné centrum

Záujemcovia si tu môžu kúpiť rôzne suveníry, mapy a výlety, ktoré im umožnia spoznávať naše mesto i okolie.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA, ktorú ocenia mnohí cestujúci. Na bystrickej autobuske otvorili informačné centrum
2
Galéria
Zdroj: TASR

V meste pod Urpínom pribudlo nové Turistické informačné centrum (TIC), ktoré sídli na autobusovej stanici Terminal Shopping Centrum. Otvorili ho v utorok blízko nástupíšť, kde zastavujú diaľkové linky a kde je najväčšia koncentrácia nielen domácich, ale i zahraničných návštevníkov a turistov Banskej Bystrice.

„Priestory pozostávajú z dvoch častí, z kancelárie a požičovne elektrobikov s nabíjačkou. Záujemcovia si tu môžu kúpiť rôzne suveníry, mapy a výlety, ktoré im umožnia spoznávať naše mesto i okolie,“ konštatoval po otvorení bystrický primátor Ján Nosko.

Podľa neho myšlienka, že tam mesto otvorí TIC, vznikla už počas budovania novej autobusovej stanice. Chvíľu trval proces personálneho obsadenia a doriešenie zmluvných vzťahov s vlastníkom a nájomcom stanice. Oba priestory vyjdú mesto mesačne na 360 eur. Do konca roka má pribudnúť virtuálna mapa, projekt podporený z Úradu vlády SR v hodnote 50 000 eur.

Ako doplnil vedúci TIC Peter Cibuľa, služby budú postupne rozširovať. Okrem základných turistických informácií a usmernenia návštevníkov, kam vyraziť za turistickými atrakciami v zime alebo v lete, návštevníkom zabezpečia napríklad osobného sprievodcu na jednodňové výlety po meste a okolí. Chcú vykonávať niektoré činnosti bežnej cestovnej agentúry. Už dnes tam predávajú aj vstupenky na kultúrne či športové podujatia. Štyria pracovníci centra ovládajú anglický, nemecký a ruský jazyk.

TIC je otvorené okrem nedele v pracovných dňoch od 9:00 do 17:00, v sobotu do 15:00. Zábery z neho si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Bystrici vzniklo nové centrum pre turistov
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM