Hokej

Nové posily v obrane aj v útoku: 5 hráčov, ktorí si oblečú bystrické dresy

Zaujíma vás, kto posilní bystrický hokejový klub v novej sezóne? Pozrite si najnovšie ohlásené posily!

Ilustračný obrázok k článku Nové posily v obrane aj v útoku: 5 hráčov, ktorí si oblečú bystrické dresy
Zdroj: TASR

Obrancovia Oliver Turan a Michal Roman, ako aj útočníci Matt Mistele, Patrik Oško a Rastislav Václav sa stali hráčmi HC ´05 Banská Bystrica. Informoval o tom oficiálny klubový web na svojej webovej stránke. Zároveň doplnil aj krátke vizitky k jednotlivým hráčom.

Posily v obrane

Stále iba 19-ročný obranca Turan sa narodil v rakúskom Innsbrucku. V minulej sezóne odohral 35 zápasov za Detvu v Tipsport lige. Predtým pôsobil v QMJHL. Slovensko reprezentoval na dvoch MS do 18 rokov, raz bol kapitánom a zahral si aj na posledných MSJ.

Michal Roman má 22 rokov. Posledné dve sezóny bol súčasťou HKM Zvolen, v predošlej ale hosťoval v Liptovskom Mikuláši, kde strávil väčšinu ročníka. Celkovo v najvyššej slovenskej súťaži odohral 144 duelov. Strelil jeden gól a pridal osem asistencií. Rok bol súčasťou Žiliny. V mládežníckych kategóriách hrával za český Třinec, päťkrát nastúpil v Extralige.

Noví útočníci

Patrik Oško prichádza z Liptovského Mikuláša, ktorého je odchovancom a okrem pôsobenia v HK Orange 20 a krátkeho hosťovania v Prešove nikdy nehral za iný tím. V drese Liptákov nastúpil v Tipsport lige na 124 zápasov (11+13). 23-ročný 193 centimetrov merajúci center reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov aj MSJ.

22-ročný Rastislav Václav je odchovancom HK Poprad. V sezóne 2016/17 debutoval v Tipsport lige, zahral si aj za HK Orange 20. Minulý ročník strávil vo francúzskom Nice a Spišskej Novej Vsi. Pôsobil taktiež v juniorke fínskeho TUTO Hockey. V najvyššej slovenskej súťaži absolvoval 60 zápasov.

Do Banskej Bystrice prichádza po Vayovi, Welshovi a Winquistovi aj štvrtý legionár, ktorým je 24-ročný kanadský krídelník Matt Mistele. Posledné štyri sezóny odohral za Ryerson University v kanadskej univerzitnej súťaži USports. Celkovo nastúpil na 110 zápasov a získal 163 bodov (68+93). V ročníku 2018/19 bol najproduktívnejším mužom súťaže, čo sa okrem iného podarilo v minulosti aj Guillaumeovi Asselinovi. Mistele medzi rokmi 2011 a 2016 hrával v OHL. S Oshawou Generals získal titul aj prestížny Memorial Cup.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM