Krimi

Nové INFO o športovej korupcii, ktorú odhalili vlani. NAKA vtedy v Bystrici zadržala 20 osôb

Policajná akcia s názvom Delegát z vlaňajška súvisela s rozhodovaním na futbalových zápasoch v pôsobnosti Stredoslovenského futbalového zväzu.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o športovej korupcii, ktorú odhalili vlani. NAKA vtedy v Bystrici zadržala 20 osôb
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky skončil prípravné konanie športovej korupcie, ktorá bola odhalená v júli 2018. Prokurátorovi predložil návrhy na začatie konania o vine a treste celkom u 19 obvinených. U dvoch osôb bol predložený návrh na podanie obžaloby. Na sociálnej sieti o tom informuje Polícia SR.

Policajná akcia s názvom Delegát z vlaňajška súvisela s rozhodovaním na futbalových zápasoch v pôsobnosti Stredoslovenského futbalového zväzu. Hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti mali na osobných stretnutiach prijímať úplatky 200 až 1000 eur. „Korupciou malo byť ovplyvnených šesť zápasov. Zo športovej korupcie vtedy obvinili 21 osôb,“ priblížili policajti.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vtedy po zásahu v Banskej Bystrici zadržala 20 osôb. Počas júlovej policajnej akcie zasahovalo 70 policajtov z NAKA a zo Strednej odbornej školy Policajného zboru v Pezinku v priestoroch, kde sa uskutočnil seminár futbalových rozhodcov.

Ako ďalej polícia informovala, Ministerstvo vnútra SR sa v súvislosti s touto kauzou zapojilo do projektu Integrisport Erazmus+. Sľubuje si od neho efektívnejšiu spoluprácu orgánov činných v trestnom konaní a justičných orgánov pri manipulácii športových súťaží. „Vďaka projektu očakávame užitočné informácie, ku ktorým sme doposiaľ nemali prístup pri športových stávkach, využívaní virtuálnych mien pri korupcii, podvodoch a praní špinavých peňazí,“ uzatvára polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM