Hokej

Nová opora v bránke baranov. Bystrický tím posilnil americký brankár Williams

Pre Williamsa bude pôsobenie v meste pod Urpínom prvým mimo Severnej Ameriky. Doteraz hrával iba v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL.

Ilustračný obrázok k článku Nová opora v bránke baranov. Bystrický tím posilnil americký brankár Williams
Zdroj: TASR

Vedenie tipsportligového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica angažovalo 25-ročného amerického brankára Stephona Williamsa. Obe strany sa dohodli na ročnom kontrakte. Úradujúci majster Tipsport ligy informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

„Ide o moderného brankára, ktorý mal veľmi úspešnú kariéru na univerzite a vďaka tomu dostal dvojročnú zmluvu od New Yorku Islanders, kde súperil o post jednotky na farme v AHL aj s Jaroslavom Halákom. Dostali sme na neho veľmi dobré referencie. Sme veľmi radi, že prišlo k dohode medzi Stephonom a HC '05 iClinic Banská Bystrica. Veríme, že bude prínosom pre naše mužstvo. Už teraz sa veľmi teší na svoje nové pôsobisko,“ uviedol športový manažér klubu Július Koval pre klubovú stránku.

Pre Williamsa bude pôsobenie v Banskej Bystrici prvým mimo Severnej Ameriky. Doteraz hrával iba v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL. V roku 2013 ho draftoval klub New York Islanders v 4. kole zo 106. miesta. Prevažnú časť sezóny 2017/2018 strávil v klube Allen Americans, ktorý pôsobí v ECHL. Odchytal zaň 34 zápasov, v ktorých dosiahol 90,8-percentnú úspešnosť zásahov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM