Jakub Forgács Správy

Nosko: Revitalizácia Mestského parku schválená, pôvodný altánok ostane súčasťou parku

Revitalizácia bystrického Mestského parku názorovo rozdelila Bystričanov. Primátor Ján Nosko v utorok na svojom facebookovom profile zverejnil nové informácie.

Zdroj: Facebook

„Dnes na mestskom zastupiteľstve sme odhlasovali, že sa opäť pokúsime získať financie z eurofondov na revitalizáciu mestského parku. Projekt na prvú etapu podáme už o niekoľko dní a verím, že budeme úspešní,“ uviedol v utorok popoludní na svojom oficiálnom facebookovom profile primátor Ján Nosko, ktorý spolu s textom zverejnil video vizualizácie priložené v článku.

„Park bude bez betónu s mlatovými priepustnými chodníkmi, detské ihrisko bude na bezpečnejšom mieste, pôvodný altánok ostane súčasťou parku a veríme, že na tomto významnom mieste sa budú stretávať Banskobystričania všetkých vekových kategórií,“ doplnil Nosko.

O budúcnosti bystrického Mestského parku sa bude diskutovať aj v stredu 3. apríla od 16:30 priamo v jeho centrálnej časti pri historickom altánku. Hosťami diskusie budú prorektor Technickej univerzity vo Zvolene Branislav Oláh, viceprimátor mesta Banská Bystrica Jakub Gajdošík a architekt Tomáš Sobota. Diskusiu bude moderovať Martina Paulíková z Nadácie Ekopolis.

V OBRAZOCH: Predstavy o revitalizácii Mestského parku v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM