Správy

Nosko o oslavách SNP: Chcem veriť, že organizátori citlivo zvážia a prehodnotia súčasný formát

Právo uctiť si účastníkov SNP a venovať spomienku obetiam vojny by mal mať podľa slov primátora Jána Noska každý.

Ilustračný obrázok k článku Nosko o oslavách SNP: Chcem veriť, že organizátori citlivo zvážia a prehodnotia súčasný formát
23
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Odkaz Slovenského národného povstania (SNP) by sme si mali pripomínať všetci spoločne. Na sociálnej sieti to v pondelok uviedol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko s tým, že posolstvo významnej dejinnej udalosti Slovenska sa v uplynulých rokoch stáva vplyvom koronavírusu i politických rozhodnutí čoraz tichším.

Právo pre každého

„Mrzí ma, že sa do istej miery opakuje situácia spred roka, keď obyvatelia i návštevníci mesta opäť nemajú možnosť byť pri oficiálnej časti celonárodných osláv SNP,“ skonštatoval Nosko. Ako dodal, právo uctiť si účastníkov SNP a venovať spomienku obetiam vojny by mal mať každý.

„SNP má v našich dejinách svoje pevné miesto a malo by byť zdieľané so všetkými, ktorí sa k nemu hrdo hlásia. Už o rok si pripomenieme 80. výročie udalosti, ktorá patrí k najvýznamnejším míľnikom novodobých slovenských dejín. Preto chcem veriť, že organizátori citlivo zvážia a prehodnotia súčasný formát osláv SNP,“ uviedol primátor Banskej Bystrice.

Tohtoročné oslavy SNP sa v Banskej Bystrici začnú v pondelok galavečerom určeným pre pozvaných hostí. Tradičná spomienka s kladením vencov v pietnej sieni Pamätníka SNP bude v utorok (29. 8.) v komornej atmosfére bez príhovorov hostí, areál Múzea SNP s celodenným sprievodným programom bude pre verejnosť otvorený od 10.00 h. Vlastné oslavy SNP zorganizovala strana Smer-SD, konať sa budú v utorok na námestí vo Zvolene.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z minuloročných osláv SNP.

archívne foto

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Celoštátne oslavy 78. výročia SNP v Banskej Bystrici
23
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM