Správy

Nosko: Čaká nás komplikovaný a ťažký rok. Čo všetko sa chystá v Bystrici?

Mesto i kraj veria, že nový rok bude lepší a bude obratom k normálu. Podľa bystrického primátora Jána Noska však nebude ľahký.

Ilustračný obrázok k článku Nosko: Čaká nás komplikovaný a ťažký rok. Čo všetko sa chystá v Bystrici?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vlaňajší rok bol náročný, plný neistoty a ťažkých životných i pracovných rozhodnutí, poznačený pandémiou nového koronavírusu. Zobral nám voľnosť. Konštatoval to banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti v úvode nového roka.

Neľahký rok

Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter však verí, že rok 2021 bude nielen rokom obratu k normálu, ale i rokom nových dobrých a využitých príležitostí. Uviedol to takisto na sociálnej sieti.

„Nový rok nebude ľahký, samosprávy pocítia ekonomické dosahy a opatrenia vlády, musíme hľadať riešenia. Čaká nás komplikovaný a ťažký rok, ale pri dobrej spolupráci, komunikácii a dodržiavaní všetkých opatrení ho, verím, dokážeme zvládnuť,“ reagoval Nosko a dúfa, že nový rok bude lepší a pokojnejší než predošlý.

Veľa plánov

„Máme pred sebou veľa plánov – revitalizáciu vnútroblokov, rekonštrukciu autobusových zastávok, ciest i chodníkov, investície do škôlok a škôl, či riešenie havarijných stavov mostov. Našu pozornosť zameriame na prípravu športovísk potrebných k EYOF 2022, a teda na rekonštrukciu zimného štadióna, revitalizáciu okolia plavárne či dokončenie mestského mládežníckeho štadióna,“ priblížil Nosko zámery v novom roku.

Podľa neho sa mesto zameria i na témy, ktoré sa týkajú napríklad osudu civilnej časti letiska Sliač a Rooseveltovej nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Bystrický primátor Ján Nosko
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM