Jakub Forgács Správy

Rušný Silvester na bystrickom urgente: Riešili aj devastačné poranenie z pyrotechniky

Dalo by sa očakávať, že v dôsledku aktuálnych epidemiologických opatrení budú ľudia tráviť Silvestra v pokoji svojej domácnosti. Poniektorým sa však “zábava” vymkla spod kontroly a na urgente si lekári a sestry “užili” pestrú plejádu zranení.

Ilustračný obrázok k článku Rušný Silvester na bystrickom urgente: Riešili aj devastačné poranenie z pyrotechniky
3
Galéria

Silvestrovská noc na urgente vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici bola „pestrá“. „Avšak určite nie preto, že by sme nemali pacientov a personál si spríjemnil službu nejakým veselým programom,“ informuje o tom nemocnica na svojej facebookovej stránke.

Dalo by sa očakávať, že v dôsledku aktuálnych epidemiologických opatrení budú ľudia tráviť Silvestra v pokoji svojej domácnosti. Poniektorým sa však “zábava” vymkla spod kontroly a na urgente si službukonajúci lekári a sestry “užili” pestrú plejádu silvestrovských zranení.

„Počtom pacientov tohoročný Silvester nepatril k žiadnym extrémom, zato rozsah ošetrovaných zranení súvisiacich s bujarosťou koncoročných osláv bol takmer kompletný,“ uvádza nemocnica s tým, že na Oddelení urgentného príjmu počas silvestrovskej noci ošetrili 11 pacientov.

„Ošetrenie piatich z nich bolo potrebné v dôsledku zranení súvisiacich so Silvestrom,“ dodala nemocnica s tým, že lekári pomáhali pacientom:

  • s devastačným poranením ruky spôsobenom zábavnou pyrotechnikov
  • s úrazom hlavy po páde po požití alkoholu
  • pri zranení spôsobenom inzultáciou
  • aj pri menšom poranení očí po použití pyrotechniky

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Pred vstupom na urgentný príjem vás vyšetria v triediacom stane
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM